(P) Tot ce trebuie să știi despre un implant dentar

(P) Tot ce trebuie să știi despre un implant dentar

Pierderea unui dinte se poate întâmpla oricui, fie din cauza unui accident, fie din cauza unei extracții. Foarte mulți oameni încep să se simtă nesiguri după acest eveniment și încep să zâmbească tot mai rar, încrederea în propriile puteri fiind astfel afectată. Din fericire, există o soluție care ne poate ajuta să avem dantura pe care ne-o dorim: implantul dentar.

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale relativ mici, realizate din titan sau din alte aliaje, care sunt fixate în os, sub gingie. Acestea pot înlocui orice dinte lipsă și pot fi personalizate pentru fiecare pacient în parte.

Pentru că acest dispozitiv medical este fixat în os, poate fi un suport stabil pentru dinții artificiali. Doar persoanele cu gingii sănătoase și structură osoasă adecvată pot primi însă implanturi dentare.

De câte tipuri este un implant dentar?

În medicina dentară vom găsi două tipuri de implanturi dentare, în funcție de modalitatea de fixare pe os:

  • Implantul intraosos

Acest tip de implant dentar este unul dintre cele mai folosite și se potrivește majorității pacienților (99%). O structură osoasă foarte bună este necesară pentru înlocuirea rădăcinii dintelui pierdut, aceasta realizându-se prin înșurubarea implantului în os.

  • Implantul zigomatic

Este cel mai rar tip de implant dentar și este folosit doar în situații clinice excepționale.

Care sunt beneficiile implantului dentar?

În mare parte, cunoaștem cele mai importante beneficii ale acestui dispozitiv medical, dar câteva s-ar putea să surprindă.

  • Păstrarea sănătății maxilarului și îmbunătățirea aspectului danturii

Un implant dentar poate ajuta la menținerea sănătății și prevenirea deteriorării osului. Structura facială poate profita și ea de beneficiile implantului dentar.

Corpul uman simte lipsa unuia sau mai multor dinți, așa că poate înceta stimularea creșterii masei osoase, din cauza faptului că nu mai e nevoie de susținerea dinților. Asta duce la deformarea feței. Chiar și lipsa unui singur dinte poate duce la deformarea buzelor sau a bărbiei, dar și la apariția ridurilor.

Dinții nu au doar roluri funcționale: de a mesteca, tăia, sfâșia, dar și de a ajuta la  pronunțarea de cuvinte. Implantul dentar are, astfel, două roluri: cel de a redobândi o dantură funcțională, dar și de a obține un zâmbet frumos.

  • Creșterea încrederii și a stimei de sine

Dacă arătăm bine, suntem și ne simțim mai sănătoși, cel mai probabil vom începe să ne simțim bine, atât fizic, cât și mental. O creștere a stimei de sine ne poate ajuta să avem performanțe mai bune în societate.

  • O calitate mai bună a vieții

Dinții noi înseamnă o comunicare mai ușoară, un zâmbet mai larg și savurarea oricărui aliment, indiferent de duritate. Implanturile dentare ne scapă de lucrările dentare și de adezivii care vin o dată cu ele. Ne vom simți mai confortabil, mai încrezători.

Cât costă un implant dentar?

Cea mai importantă informație pe care cineva o caută atunci când este vorba de soluții dentare este costul.

Prețul unui implant dentar este impus de tipul acestuia, de numărul necesar de implanturi, de materialul folosit, de numărul de vizite și de complicații, dar și de cabinetul și medicul care îl realizează. Fiecare pacient este diferit, nicio operație nu este la fel, așa că prețurile vor fi diferite.

Un implant dentar este o investiție. Acesta poate dura o viață și beneficiile pe care le aduce sunt nenumărate.

Regăsește-ți zâmbetul cu implanturile dentare de la Clinica Trident!

La Clinica Trident se găsesc următoarele tipuri de implanturi dentare moderne:

  • Implantul dentar Nobel – produs de compania Nobel Biocare, asigură un zâmbet natural pentru întreaga viață;
  • Implantul dentar MegaGen – este un produs medical a cărui suprafață este acoperită cu ioni de calciu pentru a facilita osteointegrarea;
  • Implantul dentar Straumann – produs de o companie cu o vechime de peste șase decenii, este implantul care se integrează perfect în timpul procedurii de implantare;
  • Implantul dentar MIS – cu o geometrie aparte, acest produs ușurează munca medicilor stomatologi din toată lumea și are un aspect deosebit.

Produsele stomatologice utilizate în cadrul Clinicii Trident sunt de cea mai înaltă calitate, concepute de producători de renume, ce pun accentul pe inovație, estetică deosebită și durabilitate. Alături de acestea, vasta experiență în domeniu a medicilor dentiști și tehnologiile de ultimă oră utilizate, ajută pacienții să își redobândească zâmbetul sănătos și să se bucure din plin de viață.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet