(P) Miere de Manuka – tot ce ar trebui să ştii despre utilizarea şi beneficiile ei

Mierea de Manuka a devenit extrem de populară şi de căutată pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate. Se poate utiliza atât ca produs topic, fiind un unguent  natural extrem de valoros pentru piele, dar şi pentru uz intern în lupta cu bacteriile rezistente la antibiotice printre care si Helicobacter Pylori. 

(P) Miere de Manuka - tot ce ar trebui să ştii despre utilizarea şi beneficiile ei

Mierea de Manuka are un conţinut mai mare de metilglioxal (MGO) decât alte tipuri de miere şi este produsă de albinele care polenizează arborele de Manuka din Noua Zeelandă. Este antibacteriană, antivirală, antiinflamatoare şi antioxidantă şi ajută la vindecarea rănilor, calmarea durerilor de gât, prevenirea cariilor, ameliorarea problemelor digestive şi eliminarea infecţiilor. În plus, este bogată în minerale, vitamine şi enzime care stimulează sistemul imunitar şi energizeaza organismul. 

Iată câteva dintre beneficiile mierii de Manuka.

Vindecă rănile

Mierea, în general, este un topic foarte valoros pentru vindecarea rănilor şi regenerarea pielii. Datorită pH-ului cuprins între 3.2 şi 4.5, este un produs acid care blochează enzimele care descompun proteinele şi peptidele de care organismul are nevoie pentru regenerare. Totodată, concentraţia mare de zahăr contribuie la protejarea rănilor.

Mierea este folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata rănile, arsurile şi furunculele. Are proprietăţi antibacteriene şi antioxidante, menţine un mediu umed dar nefavorabilă dezvoltării bacteriilor, crează o barieră de protecţie şi previne infecţiile microbiene, păstrând curată zona pe care este aplicată. Mierea de Manuka poate accelera vindecarea rănilor, regenerarea ţesuturilor şi este un adjuvant valoros pentru pacienţii care suferă de arsuri

Este un antiviral si un antibacterian eficient

Mierea de orice fel este folosită de secole ca antibiotic, iar cercetătorii au descoperit că puterea de a ucide germenii este dată de peroxidul de hidrogen pe care aceasta îl conţine. Faţă de restul mierii, cea de Manuka conţine şi MGO, ceea ce o face şi mai eficientă în lupta cu germenii şi bacteriile. Cu cât mierea are concentraţia de MGO mai mare, cu atât proprietăţile sale antivirale şi antibacteriene sunt mai pronunţate. 

O altă caracteristică remarcabilă a mierii de Manuka este faptul că se poate folosi pentru a combate bacterii imune la antibiotice, cum ar fi Helicobacter Pylori, Streptococcus, Staphylococcus aureus sau Clostridium difficile. 

Se poate folosi pentru îngrijirea tenului

Mierea de Manuka reduce inflamaţiile şi iritaţiile asociate cu acneea. Se aplică într-un strat subţire pe zona cu probleme şi se lasă să lucreze 15 minute, sau chiar mai mult. De asemenea, se poate utiliza pentru a calma mâncărimile şi a grăbi vindecarea eczemelor. Pentru a dubla efectul cosmetic şi terapeutic al acestui produs, se poate combina în părţi egale cu ulei de măsline şi ceară de albine. 

Îmbunătăţeşte digestia și ameliorează ulcerul gastric

Consumând una sau chiar două linguriţe de miere de Manuka zilnic, simplu, pe pâine integrală prăjită sau ca îndulcitor în ceai sau limonade îţi vei îmbunătăţi digestia. Totodată, o linguriţă de miere de Manuka pe zi îmbunătăţeşte activitatea sistemului imunitar şi este un adjuvant valoros pentru persoanele bolnave, dar si pentru cele care suferă de ulcer gastric.

Promovează sănătatea bucală

Mai bine de 50% dintre oameni suferă de o formă de boală parodontală. Pentru a preveni cariile şi a menţine gingiile sănătoase, este esenţială reducerea numărului de bacterii orale care provoacă formarea plăcii şi, totodată, stimularea dezvoltării bacteriilor bune care menţin sănătatea orală. Mierea de Manuka are o activitate antibacteriană intensă şi atacă bacteriile dăunătoare asociate cu formarea plăcii, inflamaţia gingiilor şi cariile dentare.

Cum ştii că mierea de Manuka este de calitate?

Pentru a beneficia de miere de Manuka de calitate pe care să ştii că te poţi baza, ar trebui sa fie ambalată şi certificată în Noua Zeelandă conform standardelor MGO şi UMF. Astfel vei avea garanţia calităţii mierii şi a conţinutului de metil glioxal. În plus, acest lucru este conform procedurilor recunoscute de către MPI  (Ministry of Primary Industries) şi permite verificarea provenienţei şi a autenticităţii produsului. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet