(P) Cum se desfășoară procedura de implant Fast and Fixed?

(P) Cum se desfășoară procedura de implant Fast and Fixed?

Fast and Fixed este o nouă procedură revoluționară de implant, care îți dă posibilitatea de a avea o dantură nouă, fixă, într-o singură zi. Aceasta este o alternativă modernă excelentă pentru protezele dentare mobile. Procedura folosește patru implanturi pe arcada inferioară și șase implanturi pe arcada superioară, pentru a asigura un set complet de dinți ficși în doar o zi. 

Cu ajutorul acestui sistem este permisă construirea unei punți provizorii și conectarea la implanturi chiar în ziua intervenției. În varianta clasică acest lucru nu era posibil, fiind necesară o perioadă de osteointegrare a implanturilor dentare de 3-4 luni.

Care sunt avantajele implanturilor dentare Fast and Fixed?

Fiind o procedură modernă, aceasta are la bază tehnici noi, revoluționare în domeniul implanturilor, care aduc numeroase avantaje atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Iată câteva dintre beneficiile de care te vei bucura cu ajutorul procedurii Fast and Fixed!

 • Intervenția are loc într-o singură zi;
 • Sistemul folosește un număr mai mic de incizii și de implanturi. Astfel, dacă soluția clasică consta în inserarea a 8 – 10 implanturi pe fiecare arcadă, prin acest nou sistem se inserează doar 4 implanturi în mandibulă și 6 în maxilar;    
 • Nu mai este necesară folosirea protezei detașabile pe perioada de 6 luni de integrare a implanturilor în os;
 • Vei constata imediat îmbunătățiri estetice și funcționale;
 • Tratamentul cu aceste implanturi este deosebit de avantajos și din punctul de vedere al costurilor;
 • Timpii de tratament sunt mai scurți.

Etapele procedurii Fast and Fixed

 • Diagnosticare

Diagnosticarea corectă stă la baza succesului acestui tip de procedură. Analiza istoricului medical și investigațiile detaliate vor ajuta medicul stomatolog să ia cele mai bune decizii pentru ca tu să fii în siguranță pe toată durata intervenției. 

Vor fi solicitate analize de sânge, poze diagnostice, radiografii panoramice și tomografia dentară, pentru a vedea exact calitatea osoasă, poziția nervilor și a sinusurilor. În urma consultului și a investigațiilor, medicul va decide dacă ești un bun candidat pentru acest tip de tratament.

 • Inserarea implanturilor 

Intervenția Fast and Fixed se face sub anestezie locală, iar inserarea implanturilor poate dura 2 – 3  ore. După inserare se va face o radiografie panoramică pentru a verifica poziția implanturilor. Un lucru important de știut este că procedura se face fără durere, majoritatea pacienților raportând că nu au simțit nimic în timpul intervenției.

 • Atașarea bonturilor protetice

Bonturile protetice sunt elementele de legătură dintre implanturi și coroana protetică. Acestea se vor atașa imediat după inserarea implanturilor, urmând apoi amprentarea pentru a fi realizată lucrarea provizorie în laborator. 

 • Atașarea lucrării provizorii

În maximum 24 de ore de la inserarea implanturilor va fi montată și lucrarea provizorie, astfel încât nu vei rămâne nicio clipă fără dinți pe toată perioada tratamentului. Proteza fixă va arăta foarte natural și nimeni nu va observa că este doar o lucrare temporară. 

 • Atașarea lucrării definitive

După inserarea implanturilor, acestea vor fi lăsate între 4 și 6 luni să se osteointegreze. La finalul acestei perioade se va scoate lucrarea provizorie și se va lua amprenta pentru a realiza lucrarea definitivă ce va fi montată ulterior. 

În doar două vizite la cabinet, una pentru inserarea implanturilor și atașarea lucrării provizorii și a doua după 6 luni, pentru atașarea lucrării definitive, vei beneficia de o dantură nouă cu aspect natural.

Procedura de implant Fast and Fixed este soluția ideală pentru cei care doresc să își rezolve rapid problemele dentare. Optează pentru acest sistem modern de implanturi de proveniență germană și bucură-te de un zâmbet nou în 24 de ore. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet