(P) Cum asiguri eficiența maximă a aparatului de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat este un bun indispensabil pentru foarte mulți oameni care nu suportă căldura excesivă din timpul verii, dar care iși caută și o soluție optimă pentru încălzirea unei camere pe timpul iernii fără costuri prea mari. 

(P) Cum asiguri eficiența maximă a aparatului de aer condiționat

De fiecare dată când folosești un aparat de aer condiționat poți avea parte de eficiență maximă cu un consum redus de energie. Ai nevoie însă să știi câteva lucruri ce te vor ajuta să nu încarci factura de energie mai mult decât îți poți permite.

Montează sistemul de climatizare într-un loc ferit de lumină

Este foarte important să nu montezi un aparat de aer condiționat chiar în dreptul geamului sau într-o zonă în care razele solare ajung chiar în dreptul acestuia. Dacă aerul condiționat nu este într-un loc ferit de lumină, atunci există posibilitatea ca termostatul să nu mai funcționeze în parametri optimi și să mențină aparatul pornit mai multă vreme. Este o greșeală ce duce la creșterea consumului de energie electrică. Dacă instalarea se face corect într-un loc ferit de lumină, poți scădea consumul de energie până la 10%.

Ferește termostatul din dreptul surselor de căldură

O altă regulă de la care nu e bine să te abați, dacă vrei să ai consum de energie redus la fiecare utilizare a aparatului de aer condiționat, este să nu ai o sursă de căldură în apropierea termostatului. În caz contrar, acesta nu va lua temperatura corectă din cameră și va menține sistemul de climatizare pornit până când va ajunge la temperatura setată în prealabil.

Nu seta o temperatura mai mică decât ai nevoie pentru confort sporit

Pe timpul verii de foarte multe ori ești tentat să setezi o temperatura chiar și sub 20 de grade pentru a crea un ambient răcoros. De fiecare dată când aparatul trebuie să coboare sub temperatura optimă necesară organismului uman să nu simtă disconfort, va avea un consum mai mare de energie. Reglând aparatul la o temperatură optimă, vei avea parte de confort sporit la fiecare utilizare și optimizezi eficient consumul de energie.

Folosește un aparat cu o capacitate mai mare în bucătărie

Dacă pentru suprafața utilă pe care o ai în bucătărie s-ar potrivi un aparat de aer condiționat Mitsubishi 9.000 btu/h, atunci este recomandat să alegi un model cu o capacitate chiar și de peste 30% mai mare pentru a fi eficient. Bucătăria este locul în care, de regulă, temperatura și umiditatea sunt mult mai mari. Astfel, ai nevoie de o capacitate de absorție a umidității mai mare pentru a nu crește consumul de energie. 

Alege un model de aer condiționat Mitshubishi din cea mai bună clasă energetică

Clasa energetică joacă un rol important în alegerea sistemului de climatizare. Este indicat să optezi pentru un aparat cu o eficiență energetică A+++. Chiar dacă costul de achiziție poate fi mai mare, în timp, prin optimizarea consumului de energie, vei amortiza suma investită. 

Pentru cele mai bune oferte de aparate de aer condiționat, cei de la Vollmax îți stau la dispoziție cu mai multe informații și promoții de la cele mai cunoscute brand-uri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial