(P) Cea mai ignorată afecțiune dentară – dinții strâmbi

Se spune că zâmbetul este cea mai puternică armă a noastră, iar de aceea trebuie să acordăm o mare atenție danturii. Există persoane care au norocul de a avea o dantură perfectă din naștere, fără nici măcar o problemă.

(P) Cea mai ignorată afecțiune dentară – dinții strâmbi

Însă există și persoane care, de-a lungul timpului, au început să întâmpine adevărate probleme. În timp, la nivelul danturii pot apărea modificări. Aceasta poate începe să se strâmbe, fapt care, de altfel, poate fi corectat. Deoarece deseori primim întrebări de la voi despre modul în care putem avea o dantură sănătoasă, astăzi dorim să vă prezentăm câteva aspecte referitoare la acest subiect.

Ce sunt malpozițiile dentare (dinții strâmbi)?

Dinții strâmbi reprezintă o abatere de la ceea ce se consideră a fi o poziție normală a dinților. Această abatere face referire la dinții distanțați, înghesuiți sau strâmbi. Persoanele care se confruntă cu o asemenea problemă prezintă riscul formării plăcii bacteriene, precum și riscul apariției cariilor, din cauza dinților care sunt fie strâmbi, fie între ei nu există spații libere, iar periajul este ineficient. Dacă faci parte din categoria persoanelor care se preocupă de aspect și îngrijire, sigur deja mergi la dentist de cel puțin două ori pe an. 

Ce ai de făcut? 

Adeseori, pornind de la premisa de mai sus, considerăm că dacă avem o igienă corespunzătoare, nu trebuie să ne preocupe estetica dentară si alegem să ignorăm dantura strambă. Ceea ce este cu adevărat important este faptul că spațierile dintre dinți și asimetriile complică procesul de curățare. Dinții poziționați deficitar sunt mai greu de igienizat. Una dintre cele mai potrivite soluții în cosmetizarea și estetica dentară este să optezi pentru un aparat dentar. Poți alege unul fix pe care îl vei purta în mod permanent pe o perioadă de timp determinată de medicul ortodont. Totodată, poți opta și pentru unul mobil, pe care să-l porți doar în timpul somnului. Desigur, un aparat dentar fix este mult mai potrivit, iar rezultatele vor fi remarcate. Progresele se pot observa în fiecare lună, iar la final, te vei simți foarte fericit/ă cu dantura ta.  Nu trebuie să te preocupe durerea, fiindcă tot ceea ce vei simți la nivelul danturii este doar o presiune cu care te vei obișnui în aproximativ 5-7 zile. Nici vârsta nu trebuie să reprezinte un impediment. Lasă deoparte ideile preconcepute și alege să ai o dantură corectă și frumoasă chiar și la o vârstă mai înaintată. Este adevărat, cu cât mergi la medic mai devreme, cu atât e mai bine pentru tine și dinții tăi. 

Însă, un aparat dentar este compatibil cu reprezentanți ai tuturor intervalelor de vârstă. Dacă te-ai hotărât că vrei să faci un pas important și să zâmbești cu mai multă încredere, nu mai ezita! Medici profesioniști care îți explică pe îndelete care este cauza pentru care te confrunți cu alinierea inestetică a dinților sau cu cariile dentare, calmi și răbdători, care cunosc tainele ortodonției sau esteticii dentare vei găsi, spre pildă, la Opera Dental, clinică stomatologică sector 1 . De asemenea, prețurile corecte, respectul și grija pentru pacienți și o ambianță plăcută completează pachetul de servicii ale clinicii. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet