(P) Ce trebuie să știi când cumperi o căciulă de blană pentru prima dată?

(P) Ce trebuie să știi când cumperi o căciulă de blană pentru prima dată?

Știi că va veni acea dimineață geroasă, iar pentru a o întâmpina cum se cuvine îți dorești o atingere naturală, o căldură firească și un aspect deosebit? Singurele care ți le pot oferi pe toate sunt căciulile de blană naturală. Iată ce trebuie să știi înainte de a îți achiziționa prima ta căciulă de blană naturală. 

Avantajele unei căciuli de blană naturală

Căciula din blană este acel accesoriu pe care, odata ce îl ai, te intrebi cum ai putut să treci iernile fără el.  De la aspect și până la senzația de căldură firească pe care ți-o oferă, căciula de blană prezintă numai avantaje.

  • Fiind un izolator natural, căciula de blană reține căldură, împiedică aerul rece să pătrundă și permite pielii să respire.
  • Aspectul și senzația la atingere pe care le oferă blana naturală nu pot fi reproduse de nici un fir sintetic. Firul de blană natural are un luciu deosebit și o rezistență aparte. De aceea blana naturală nu își pierde din aspect indiferent câți ani trec peste ea.
  • Fiind un material natural, regenerabil și durabil, blana naturală este considerabil un produs mult mai ecologic în comparație cu blana sintetică.  

Cum alegi căciula potrivită?

Fără îndoială, cea mai simplă metodă este să mergi în magazin și să probezi căciula preferată. Dacă însă acest lucru este imposibil, cu puțină atenție poți achiziționa online căciula potrivită. 

  • Cu ajutorul unui metru de croitorie plasat în jurul capului, deasupra sprâncenelor și a urechilor, poți afla foarte simplu circumferința capului.
  • În cazul în care nu ai în casă un metru de croitorie, o altă metodă care nu dă greș niciodată este sfoara. Se așează în același mod, iar apoi bucata de sfoară se măsoară cu ajutorul unei rigle sau cu un metru liniar. 

Spre exemplu, tabelul de mărimi pentru căciulile din blană naturală de la Vesa este extrem de simplu. Mărimea căciulilor este echivalentă cu numărul de centimetri ai circumferinței capului. Astfel, dacă circumferința capului tău este de 55 de centimetri, atunci o căciulă de blană cu mărimea 55 îți va veni perfect. 

Întreținerea corectă a căciulilor din blană naturală

Căciula de blană a fost creată pentru a fi purtată. Astfel, aceasta este extrem de rezistentă și nu necesită o grijă amănunțită. Cu toate acestea, odată ce ești fericita posesoare a unei căciuli de blană pentru femei, trebuie să cunoști anumite aspecte esențiale ce țin de îngrijirea acesteia. 

  • Căciula de blană trebuie depozitată corespunzător, într-un loc răcoros, întunecat și bine aerisit. Pungile de plastic, dar și lemnul de cedru sunt dăunătoare blănii naturale și o pot deteriora iremediabil. 
  • În cazul în care s-a udat, căciula de blană trebuie lăsată să se usuce în mod natural. 
  • Pentru a îi pastra aspectul, o poți scutura sau o poți peria ocazional cu o perie din sârmă. De asemenea, în cazul în care apar pete se pot șterge ușor cu o cârpă umedă. Dacă petele sunt mai persistente, este recomandat să duci căciula la o curățătorie profesională. 
  • Cremele de față, uleiurile, fardurile sau parfumurile pot deteriora blana, de aceea este bine să ai grijă în privința acestor aspecte atunci când porți o căciulă de blană.

Indiferent care îți este stilul vestimentar, elegant sau casual, căciula de blana se potrivește de minune cu orice ținută. Existând atâtea modele, culori și texturi cu siguranță vei găsi căciula de blană ideală ce te va face să treci mai ușor prin iarnă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial