(P) Ce este chirurgia bariatrică și cum te ajută să slăbesti?

Când simți că toate hainele te strâng iar cântarul nu mai este prietenul tău de mult timp, este momentul să faci o schimbare și să pui punct dietelor fără efect.

(P) Ce este chirurgia bariatrică și cum te ajută să slăbesti?

Există o șansă reală de a te reîntoarce la o viață normală chiar dacă oglinda îți spune că acest lucru este imposibil.

Dacă nu stai bine nici la capitolul încredere in sine – atunci este cazul să te gândești serios la o schimbare majoră care ți-ar putea reda încrederea și frumusețea.

Multe studii confirmă faptul că imaginea de sine a persoanelor supraponderale are un impact mai puternic asupra sănătății decât greutatea în sine. Toate acestea nu înseamnă că obezitatea nu este o problemă, ci doar că nemulțumirea privind greutatea ar putea fi și mai dăunătoare.

Dar să vedem ce putem face în acest caz?

Obezitatea, stim cu toții că este o condiție  dificilă de tratat mai ales prin diete și exerciții fizice. Acestea necesită timp îndelungat, mult efort și o determinare aparte. Rezultatele vin greu cu un consum mare  de energie și au o durată lungă de timp. Când toate par a fi împotriva ta, iată că venim cu vești proaspete numai bune de pus în practică, acum la început de primăvară.

Ce este chirurgia bariatrică?

Ea poate fi șansa ta de a te reintoarce la o viată fericită și normală. Remedierea acestei condiții care te afectează poate fi rezolvată cu succes garantat de chirurgia bariatrică.

Aceasta vizează în mod special stomacul,  și intestinele și este menită să îi ajute pe cei care nu pot scădea în greutate sub nicio formă și nici o dietă, oricât de severă a fost, nu a dat rezultate. Intervenția poate avea un efect pozitiv și asupra celorlalte probleme grave de sănătate pe care le declanșează obezitatea. 

Scopul ei principal este acela de a restricționa aportul alimentar, ceea ce facilitează eliminarea treptată a kilogramelor în plus.

Chirurgia bariatrică este potrivită pentru mine?

Discuția asta o porți cu medicul, după ce ai trecut de etapa de investigare prealabilă. Merită să te informezi, pentru că această schimbare îți poate aduce bucuria și încrederea în feminitatea ta.

Dacă te decizi să recurgi la o astfel de operație, trebuie să-ți modifici stilul de viață, alimentația, astfel încât anumite calorii sau nutrienți să nu fie procesați.

 Cele mai bune rezultate se obțin atunci când chirurgia este completată ulterior de obiceiuri alimentare sănătoase, de dieta după gastric sleeve constanta și de exerciții fizice ușoare. Dacă în continuare ești pregătită de marea schimbare, hai să îți povestim mai multe.

Ce implică această procedură?

Chirurgia bariatrică implică procedurile chirurgicale prin intermediul cărora se poate pierde în greutate prin procedura de by-pass la nivelul stomacului sau a intestinului subțire. Cu ajutorul acestei proceduriminim invasive, oamenii care sunt supraponderali pot să slabească în mod semnificativ și permanent. Nu e o veste minunată?

Câte proceduri există și care e cea mai potrivită pentru mine?

Procedurile de acest fel se pot clasifica în mai multe categorii în funcție de modul în care survine scăderea în greutate:

 • Aceasta presupune reducerea meselor la nivel cantitativ astfel încât stomacul să o poată susține fizic;
 • Limitarea absorbției nutrienților în cursul procesării bolului alimentar;

Poate sună academic, dar astfel de intervenții sunt, în practică, minim invazive, fiind gestionate prin tehnica laparoscopică. 

Care sunt avatajele chirurgiei bariatrice

 • Iți schimbă total viața în bine și vei deveni o femeie atrăgătoare, frumoasă cu o stimă de sine crescută.
 • Vei adora pur și simplu să porți rochii, fuste, combinații inedite, pentru că orice vei incerca, va arăta bine.
 • Vei pierde în greutate în urma unei astfel de intervenții minin invazile, undeva la 40-80% din excesul de greutate. Acest lucru se realizează în timp și cu mare voință din partea ta.
 • Te vei simți mai bine și mai comfortabil în ceea ce privește corpul tău.Vei putea merge cu capul sus la plajă, fără să te ascunzi  sau fără să-ți fie rușine de propriu tău corp. Ai tot ce-ți trebuie ca să te simți  minunat!
 • Diabetul, hipertensiunea arterială pot intra în remisie, astfel încât vei cheltui tot mai puțin pe medicamente.
 • Ameliorarea, până la vindecare, a afecțiunilor asociate obezității;
 • Tonus crescut, poftă de viață-acestea sunt doar câteva dintre stările descrise frecvent de pacientele care au făcut acest pas.
 • Și nu în ultimul rând creșterea șanselor de a avea un copil ;

Ce este gastric sleeve și cum se realizează acest lucru?

Gastrectomia longitudinală cunoscuta sub denumirea de gastric sleeve presupune îndepărtarea unei bucăți din stomac de lânga esofag și până la antrul gastric.

Această  metoda chirurgicală modernă și eficientă este  utilizată  cu succes în tratamentul obezitații. Efectuarea acestei operații laparoscopice (operație minim invazivă) este posibilă datorită progreselor inregistrate în tehnologia medicală.

Fiecare operație este unică, dar eficiența acestei proceduri s-a dovedit în timp ca fiiind excelentă.

Odată realizată operația, durata de recuperare este mică, pacienta își poate relua activitatea într-un timp scurt.

După operație trebuie să țin regim?

Câteva zile după intervenție se va respecta o dieta lichidă formată din  alimentele  care pot fi consumate sub forma lichidă, și în volume mici. Astfel vei mânca puțin dar vei avea până la 6-8 mese pe zi, cu un interval de două ore pauză între ele. Alimentele trebuie înghițite lent, mestecate bine, astfel o masa poate dura pâna la 30 de minute.

Este important să se bea apă sau ceaiuri din plante medicinale pe tot parcursul zilei, în cantități mici, alături de suplimentele prescrise de medic.

După acest interval de timp vei va urma o „Dieta tip piure”, pentru aproximativ 10 – 20 zile. Indicate sunt creme de legume, piureuri de legume sau fructe.

După 30 de zile de la intervenția chirurgicală, în funcție și de starea pacientei se poate introduce ușor alimente solide, dar acestea trebuie să fie bine mestecate și consumate în cantități mici. 

Vei avea 6 mese pe zi, fluidele ar trebui să fie consumate între mese și este important consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru a preveni deshidratarea.

Câte tipuri chirurgie bariatrică există?

Cele mai frecvent utilizate sunt:

Inelul gastric

Acesta este plasat în jurul stomacului, care are drept consecinta micșorarea acestuia în volum, astfel  vei avea o senzație de sațietate mai repede și vei consuma mai puține alimente.

by-pass gastric

La această procedură medicală se retrage mare parte a stomacului, care leagă de fapt partea superioară a intestinului subțire cu partea rămasa din stomac. Astfel se reduce cantitatea de hrană ce se va ingera;

Gastroplastia cu bandă verticală

Această tehnică presupune  realizarea unui mic *rezervor* în axul curburii gastrice care se continuă cu restul stomacului printr-un canal.

Tipul de intervenție trebuie ales împreună cu medicul, care pe baza analizelor prealabile și a indicatorilor clinici individuali vă va propune cea mai bună variantă pentru dumneavoastră.

Avantajele operațiilor efectuate prin laparoscopie

 • Intervențiile chirurgicale care se realizează pe cale laparoscopică, au un grad minim de invazivitate și agresiune asupra tesuturilor, fapt deosebit de important pentru reușita terapeutică finală la pacienții obezi.
 • Beneficiul chirurgiei laparoscopice este ideal la pacienții obezi, indiferent de patologia pentru care necesită să fie operați. 
 • Dimensiunea inciziilor este mică. 

Astfel se realizează mai multe breșe  abdominale cu dimensiuni cuprinse între 5 și 15 mm, care nu rup sau taie mușchii, stomacului și intestinelor.

 • Durerea după operația laparoscopică este minimă.
 • Pacienta se mobilizează rapid, se ridică din pat la câteva ore după intervenție, iar în  câteva zile se întoarce la domiciliu și în 1-2 săptămâni poate să-ți reia activitatea socio-profesională.

Cu atât de multe beneficii, suntem convinși că decizia potrivită este în mâinile tale. Programează-te acum pentru un consult și o serie de sfaturi care ți-ar putea salva sănătatea și frumusețea.

Echipa clinicii Venart este specializată în acest tip de intervenție chirurgicală de peste 10 ani. Datorită medicilor experimentați și a tehnologiei de ultimă generație, facem posibil din imposibil. Standardele de calitate și excelența actului medical ne recomandă ca având rezultate excepționale în tratarea cu succes a obezității.

Clinica Venart se află în relații contractuale cu Signal Iduna, NN Asigurări, Star BT, Sano Pass, Medicover.

 

Informații și programări: 

Cluj-Napoca 0364 140 261

București   0731 837 520

WhatsApp    0731 837 520

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet