Mădălina Preda, despre stil personal și modă

Mădălina Preda, Maria Oprina și Zenobia Lazarovici au acceptat provocarea ELLE de a-și reinventa stilul cu ajutorul pieselor cool & fresh din cea mai recentă colecție Calvin Klein.

Mădălina Preda, despre stil personal și modă

Dintre cele trei, look-ul care a adunat cele mai multe like-uri pe conturile de social media ELLE România (Instagram, Facebook, TikTok) a fost cel propus de stilista Mădălina Preda.

Am stat de vorbă cu ea despre modă, stilul personal și ținutele care îi conferă un plus de încredere în propria persoană.

ELLE: Cum ai descrie stilul tău?
Mădălina Preda: Imi place să experimentez. În ultimii doi ani mi-am schimbat look-ul de nenumărate ori. De la păr alb platinat am trecut la galben neon, apoi galben cu vârfuri negre. Acum sunt într-o perioadă mai temperată. Ceea ce este însă nelipsit din ținutele mele cred că este influența punk.

ELLE: Ce ai schimba în acest moment la stilul tău vestimentar?
M.P.: M-as bucura să am mai mult timp liber, ca să pot să port toate piesele extravagante pe care le dețin. Când job-ul tău înseamnă să cari haine, nu prea poți să te îmbraci în rochie cu umeri supradimensionați.

ELLE: Care sunt piesele vestimentare indispensabile din garderoba ta?
M.P.: Jeansii baggy, pantalonul negru la dungă, tricoul alb de la Calvin Klein și tricoul în dungi.

ELLE: Ce ținută îți conferă un boost de încredere în propria persoană?
M.P.: Societatea a reușit cumva să mă facă să mă simt fragilă într-o ținută feminină, așadar un costum masculin are un efect placebo de putere asupra mea.

ELLE: Există o piesă vestimentară pe care nu ai purta-o niciodată și de ce?
M.P.: Nu aș merge până într-acolo încât să zic că nu aș purta niciodată. Există, însă, piese vestimentare pe care le evit. Spre exemplu, evit ciocatele pentru că mi se pare că nu mă avantajează.

ELLE: Ce și cine te inspiră?
M.P.: În meseria de stilist sunt foarte importante referințele, așa că sunt în permanență în căutare de inspirație și mă las inspirată de tot ce mă înconjoară: muzica pe care o ascult, filmele la care mă uit, persoanele pe care le întâlnesc și așa mai departe. Bunăoară, acum câteva zile am revăzut Love me tonight, unul dintre primele filme cu sonor din istoria cinematogafului. Întâmplător, personajul principal era croitor și alegerea hainelor este una din temele principale ale filmului.

ELLE: Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit de la alte persoane care lucrează în domeniul modei?
M.P.: Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am primit a fost că performanța cere sacrificii.

ELLE: Care a fost evoluția ta? De unde ai pornit inițial și ce te-a condus către modă?
M.P.: Am terminat Facultatea de Drept. În mod amuzant, aveam să aflu că foarte multe persoane care activează în domeniul modei au terminat Dreptul. Am observat tendința mea de a potrivi haine și accesorii încă de la o vârstă fragedă. În copilărie îmi plăcea să decupez reviste și să fac tot felul de colaje. Mereu a fost ceva în mine care m-a împins către zona asta. După ce am terminat facultatea, mi-am luat inima în dinți și am aplicat la un internship pentru Revista ELLE.

ELLE: Te ghidezi după tendințele în modă?
M.P.: Activând ca stilist vestimentar, trebuie să fiu mereu la curent cu tendințele. Îmi place să mă inspir din tendințe, dar acestea nu sunt neapărat literă de lege pentru mine.

ELLE: Care e regula de stil personal la care ai ajuns pe cont propriu, din experiență, și de care nu te dezici?
M.P.: Deși regulile sunt făcute pentru a fi încălcate – se pare că nu mă pot feri de clișee! -, o regulă de care țin totuși cont ar fi aceea că nu îmi cumpăr niciodată jeanși slim fit. Mi se pare că arată rău în orice combinație.

ELLE: Când vine vorba despre modă și stil, e vreun moment în care nu aplici niciun fel de regulă?
M.P.: Când concep ținute pentru editorialele de modă nu vreau să fiu constrânsă de nimic. Între toate job-urile unde agenția, regizorul sau clientul trebuie să fie de acord cu propunerile mele, editorialul de revistă este locul meu de joacă. Acolo îmi place să experimentez și să fac orice îmi trece prin cap în acel moment.

ELLE: Cu ce te îmbraci atunci când nu ai chef să depui efort?
M.P.: Pantaloni negri de costum, tricou alb, o pereche de teniși și o jachetă biker din piele, obligatoriu vintage.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial