Ia atitudine cu privire la mediu! Iată cât de important este să îți faci vocea auzită în comunitatea ta!

Ia atitudine cu privire la mediu! Iată cât de important este să îți faci vocea auzită în comunitatea ta!

Sănătatea mediului înconjurător este o preocupare din ce în ce mai des întâlnită în mintea oamenilor de pretutindeni. Orice pas mic în direcția sustenabilității și reciclării este important pentru viitorul planetei și pentru tinerii din ziua de astăzi. Viitorul lor depinde de cât de mult business-urile și comunitățile lucrează împreună pentru a le asigura o viață cât mai sănătoasă, din toate punctele de vedere. 

De ce este atât de importantă grija pentru mediu?

Planeta Pământ este singura care oferă oamenilor și celorlalte viețuitoare toate condițiile pentru a trăi și a se dezvolta. Odată ce ea este afectată, la fel este și viața noastră. Cu cât oamenii sunt mai indiferenți cu privire la mediu, cu atât acesta va deveni mai poluat și mai contaminat cu toxine care au un efect dăunător asupra sănătății. De exemplu, poluarea aerului provoacă boli respiratorii și nu doar atât.

Fără să avem grijă de mediul înconjurător, punem în pericol multe viețuitoare, cum ar fi animale, plante și chiar și vieți omenești. Toate ecosistemele care alcătuiesc mediul înconjurător sunt profund conectate. Când unul dintre ele este afectat, le va influența și pe celelalte. Pentru că schimbarea poate să plece de la tine, sunt câteva lucruri pe care le poți face. De exemplu, folosește mașina cât mai rar, reutilizează și reciclează ambalaje, micșorează cantitatea gunoiului pe care îl arunci, cumpără doar ce știi sigur că vei consuma, plantează un copac și, mai ales, încearcă să îi educi pe cei din jur. Promovarea conștientizării mediului este o modalitate de a participa activ la crearea unui viitor mai bun pentru tineri și generații viitoare. 

Dezvoltarea industriilor mari este un lucru inevitabil, însă nu înseamnă că impactul asupra mediului nu poate fi diminuat. În plus, firmele au nevoie de autorizații de mediu, în vederea limitării consecințelor activității autorizate asupra plantei. Acest lucru este posibil datorită consultanților de mediu, așa cum este și Georgiana Ene.

Georgiana are studii în protecția mediului din 2014, când a început facultatea la Politehnica, la specializarea ingineria mediului. A lucrat alături de companii multinaționale în proiecte de sustenabilitate și economie circulară, strategii și audituri interne de calitate, mediu și securitate și sănătate în muncă. Astăzi, este un profesionist senior cu peste 2 ani de experiență în protecția mediului și sustenabilitate. Din 2021, s-a alăturat echipei de consultanți pentru protecția mediului, la Stratos Management, fiind implicată în managementul deșeurilor, obligații fiscale pentru Administrația Fondului de Mediu, strategii de durabilitate, Eco-Design, ISO 14001, evaluarea amprentei de carbon, autorizații și studii de mediu pentru sectorul privat pentru mai mulți clienți din diferite industrii. Astfel, ea demonstrează prin activitatea ei, faptul că interesul pentru mediu nu trebuie să scadă niciodată, iar eforturile celor care își doresc să schimbe lucrurile sunt întotdeauna răsplătite. 

Așadar, chiar și vocea ta poate fi auzită dacă asta îți dorești! Ia atitudine cu privire la mediu și nu uita că schimbarea începe de la tine!

Sursa foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial