De ce ai nevoie de un serviciu de înregistrare domenii și ce presupune un nume de domeniu potrivit?

Lumea online a devenit un mediu cu un potențial uriaș pentru lansarea de afaceri, motiv pentru care numărul magazinelor online se află într-o creștere exponențială de la un an la altul.

De ce ai nevoie de un serviciu de înregistrare domenii și ce presupune un nume de domeniu potrivit?

Probabil că ni se întâmplă destul de des să auzim chiar în cercurile apropiate persoane care își exprimă dorința de a lansa un business online sau poate fi vorba chiar despre o dorință a noastră. În teorie, lucrurile pot părea destul de simple, chiar mult mai simple decât lansarea unui business clasic, însă și Internetul are câteva reguli' proprii de la care nu ne vom putea abate. Spre exemplu, un detaliu foarte important ce trebuie pus la punct încă de la început are legătură cu alegerea și înregistrarea unui nume de domeniu. De ce este important acest lucru? Pentru că el este de facto adresa web a site-ului, deci o parte importantă din identitatea unei afaceri online. 

Serviciile de înregistrare domenii pot fi regăsite în prezent destul de ușor, la cel mult un click distanță. Provocarea apare însă în momentul în care suntem puși în situația de a alege propriu-zis un nume de domeniu. Indiferent că este vorba despre clasicele domenii.ro sau despre altele similare, există câteva lucruri cărora este recomandat să li se acorde atenție înainte de a face o alegere finală. Iată așadar ce presupune mai exact un nume de domeniu potrivit! 

Scurt, ușor de scris și de memorat

O regulă importantă în ceea ce privește alegerea numelor de domeniu recomandă că un nume de domeniu să fie cât mai scurt și mai ușor de scris și memorat. De ce? Pentru că utilizatorii în general nu vor depune eforturi prea mari pentru a ajunge pe un site care are o adresă web complicată și greu de scris. Cu cât este mai simplu un nume de domeniu, cu atât șansele ca un utilizator să o introducă greșit în bara de search a motoarelor de căutare sunt mai mici.

Extensia potrivită

Deși nu putem vorbi despre alegeri complete greșite în ceea ce privește extensiile, este totuși recomandat să ne îndreptăm atenția înspre cele care ne pot fi de ajutor în creșterea autorității business-ului tău. Spre exemplu, dacă afacerea ta activează doar la nivelul României, atunci o alegere inspirată ar fi o extensie .ro. Dacă pe viitor dorești o externalizare a serviciilor, atunci o alegere potrivită ar fi o extensie .com spre exemplu. Desigur există o varietate impresionantă de extensii pentru care poți opta, însă este recomandat să le alegi pe cele care corespund cu localizarea geografică a afacerii pe cât posibil. 

Uită de cifre și simboluri pe cât posibil

Există o tendința destul de accentuată în utilizarea cifrelor și simbolurilor în cadrul numelor de domenii. Dacă pe de-o parte acest lucru te poate ajuta să alegi cu ușurință un nume de domeniu, pe de alta parte, acestea pot îngreuna semnificativ scrierea și memorarea unui nume de domeniu. Acest lucru nu înseamnă însă cu nu vei putea utiliza cifre în ceea ce privește numele de domeniu, însă este recomandat să le utilizezi doar acolo unde au o relevanță mai aparte (spre exemplu, pentru un magazin deschis 24/24, poți folosi numeafacere24.ro) 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial