[Dă binele mai departe] FUNDAȚIA AVON DONEAZĂ 1 MILION DE DOLARI ÎN SPRIJINUL VICTIMELOR VIOLENȚEI DOMESTICE, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

[Dă binele mai departe] FUNDAȚIA AVON DONEAZĂ 1 MILION DE DOLARI ÎN SPRIJINUL VICTIMELOR VIOLENȚEI DOMESTICE, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

București, 2 aprilie 2020 –  Fundația AVON donează 1 milion de dolari la nivel global organizațiilor non-guvernamentale care sprijină victimele abuzului în familie pentru continuarea serviciilor de consiliere și adăpost în contextul pandemiei de coronavirus. Donația face parte dintr-o inițiativă globală Avon în sprijinul femeilor care se confruntă cu un risc crescut de violență domestică în această perioadă, pe fondul izolării la domiciliu chiar cu agresorul. O parte din donația globală va merge și către organizații și proiecte de sprijinire a victimelor violenței domestice din România, pe care AVON România le-a sprijinit și în trecut, prin programe de finanțare. 

Organizațiile pentru femei din întreaga lume trag un semnal de alarmă asupra creșterii cazurilor de violență în familie, prin raportare la înmulțirea cererilor de servicii de asistență. Date din China indică o creștere de trei ori a cazurilor raportate în februarie, comparativ cu anul precedent. Potrivit EuroNews, în Franța, rata violenței domestice a crescut cu peste 30% din 17 până în 28 martie, pe fondul izolării la domiciliu. Liniile telefonice specializate din UK și US raportează creșteri similare, chiar dublări. 

În România, încă nu există raportări oficiale de la începutul măsurilor de izolare, dar experții din organizațiile neguvernamentale se așteaptă ca numărul cazurilor să crească și la noi.. În prima jumătate a anului 2019, conform datelor de la Inspectoratul General de Poliție al României, obținute de Centrul Filia, la nivel național cca 64 de persoane erau agresate zilnic, iar în total au fost înregistrate 11,627 victime ale violenței domestice, în perioada ianuarie – iunie 2019. 

Pe lângă suportul financiar oferit organizațiilor non-guvernamentale, Avon lansează campania IZOLATE, DAR ÎMPREUNĂ', un efort de comunicare la nivelul reprezentanților, clienților și comunităților din întreaga lume. Acesta constă în informarea publicului cu privire la problema violenței domestice, îndrumarea victimelor către organizațiile care le pot oferi ajutor și consiliere, dar și identificarea și sprijinirea persoanelor aflate în situații de risc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet