Cum să obții ceașca perfectă de cafea la tine acasă

Cum să obții ceașca perfectă de cafea la tine acasă

Există mulți oameni cărora le place cafeaua la fel de mult ca mie și care încearcă mereu să facă ceașca perfectă de cafea acasă, dar, dintr-un motiv sau altul, par să nu aibă același gust grozav pe care îl primesc atunci când merg la o cafenea. De aceea, astăzi vreau să vă prezint cum să faci ceașca perfectă de cafea chiar la tine acasă, oferindu-vă câteva sfaturi pentru a servi cafea de calitate în confortul propriei locuințe.

Când vine vorba de a face ceașca perfectă de cafea, nu trebuie să te gândești că este prea complicat pentru tine. Cu doar câteva echipamente importante, care măsoară proporțiile potrivite și o cafea bună, în curând vei prepara o cafea care va fi invidiată de prieteni și membrii familiei tale.

Totul începe cu cafea proaspătă în boabe întregi care a fost prăjită recent. Aș recomanda să obțineți o cafea de origine unică de la prăjitorul local, cafea Etiopia sau cafea Columbia, cel puțin la început. Vă puteți extinde orizonturile pentru achizițiile ulterioare, dar încercați să începeți cu cele menționate mai sus, deoarece sunt apreciate de majoritatea oamenilor.

Luați-vă un cântar

Totul în cafea se referă la raportul cafea/apă, așa că a avea un cântar care poate măsura cu exactitate acest lucru este neprețuit și, din fericire, nu este atât de scump. De obicei, le spun oamenilor să înceapă cu un raport de apă la cafea de 15 la 1 și apoi le spun să-l ajusteze de acolo. De exemplu, dacă cafeaua este prea tare, atunci creșteți apa pentru a avea un raport de 17 la 1, iar inversul este valabil.

Utilizați un ceainic cu gât de gâscă (sau măcar un alt timp de fierbător electric)

Următorul echipament de care veți avea nevoie este un fierbător, dar nu orice tip. Ar trebui să fie unul care să aibă un gât de gâscă și, de preferință, cu un control electronic al temperaturii.

Motivul pentru care ar trebui să folosiți unul electronic este că atunci puteți seta temperatura maximă la care doriți să ajungă apa. Acest lucru este important deoarece apa trebuie să fie între 90 și 96 grade Celsius. Aproximativ 95 grade Celsius, deoarece temperatura va scădea în mod natural pe măsură ce vă preparați cafeaua. Acesta este, de asemenea, sub punctul de fierbere al apei pe care doriți să-l evitați, deoarece dacă folosiți apă clocotită, vă veți arde cafeaua la preparare.

În ceea ce privește raționamentul gâtului de gâscă, acest lucru se datorează faptului că veți avea mult mai mult control asupra modului în care vă turnați apa peste cafea, ceea ce poate să nu fie la fel de important dacă utilizați o presă franceză, dar este vital pentru o preparare bună.

Utilizați un cronometru pentru prepararea cafelei

Veți avea nevoie de un cronometru pentru a face acest lucru corect, totuși orice tip de cronometru va funcționa, indiferent dacă este cel de pe telefonul dvs. sau unul special. Motivul pentru aceasta este că doriți să vă preparați cafeaua doar timp de 4 minute (cu excepția cazului în care utilizați un Aeropress).

Dacă o preparați mai puțin, creșteți șansa de a sub extrage cafeaua, iar dacă o lăsați să se infuzeze mai mult, atunci creșteți probabilitatea de a extrage excesiv cafeaua.

De asemenea, veți avea nevoie de el pentru că în primele 30 de secunde veți adăuga suficientă apă pentru a permite cafelei să înflorească. Poate vă întrebați ce înseamnă înflorirea? La cafeaua proaspăt prăjită, înflorirea este partea din procesul de preparare a cafelei în care gazele din cafea sunt eliberate pe măsură ce apa atinge cafeaua măcinata. De obicei, puteți spune cât de proaspătă este o cafea în funcție de cât de mult (sau cât de puțină) se întâmplă aceast fenomen.

Măcinați-vă cafeaua cu o râșniță

Acesta este probabil cel mai important pas. Dacă există un singur echipament pe care să îl achiziționați, acesta este o râșniță, deoarece dacă vă măcinați cafeaua incorect, nu veți obține niciodată o preparare consistentă și cafeaua va avea un gust diferit de fiecare dată. Râșnița va măcina uniform boabele de cafea și acest lucru va produce o preparare mult mai bună. Puteți achiziționa una manuală sau una electrică.

Utilizați apă filtrată

Aceasta este variabila cel mai des trecută cu vederea atunci când vine vorba de cafea, dar totuși una dintre cele mai importante. Trebuie să folosim un filtru ca să eliminam multe dintre impuritățile care pot afecta gustul cafelei. Conform regulilor SCA (Speciality Coffee Association) pentru prepararea apei, afirmă că apa trebuie să fie curată, fără miros, limpede, fără clor.

Bea cafeaua în 30 de minute (cu cana ta preferată)

Credeți sau nu, ceașca sau cana de cafea potrivită vă poate face cafeaua mai bună. Și ar fi păcat să fi ajuns în acest punct în procesul de preparare și să pierzi din aromă pur și simplu din cauza utilizării unui tip nepotrivit de ceașcă de cafea.

Prin urmare, deși există multe tipuri de pahare realizate din materiale diferite, cum ar fi plasticul, oțelul inoxidabil și cu pereți dubli, cea mai bună opțiune este să alegeți o ceașcă de ceramică, deoarece ceramica este neutră, adică nu absoarbe și nu dă arome. Într-o astfel de ceașca, cafeaua ta va avea un gust exact așa cum ar trebui.CLARO Cafe este o prăjitorie de cafea premium, cafea boabe proaspăt prăjită în urma comenzilor plasate pe website. În portofoliul nostru se regăsește cafea atent selecționată din cele mai renumite regiuni ale lumii: Ethiopia, Brazilia, Columbia, Guatemala, Costa Rica, Peru, Rwanda, Burundi, Kenya, Tanzania, El Salvador. Cafeaua verde este prăjită de noi cu ajutorul unui prăjitor profesional, un CoffeeTool realizat manual într-o manufactură din Grecia. Stilul de prăjire este unul light-mediu și se încadreaza în totalitate în ceea ce azi este cunoscut ca fiind „al treilea val al cafelei/3rd wave of coffee”. Acum poți să ai acasă, cafea boabe sau măcinată, o cafea de calitate, de specialitate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial