Cele mai eficiente soluții pentru refacerea danturii și obținerea unui zâmbet impecabil

Zâmbetul este cartea noastră de vizită și îi ajută pe ceilalți să își formeze o părere despre noi.

Cele mai eficiente soluții pentru refacerea danturii și obținerea unui zâmbet impecabil

De aceea, un zâmbet cu probleme ne poate face să ne pierdem încrederea în sine și să socializăm mai puțin. În astfel de situații, poți apela la medicul stomatolog pentru a găsi o soluție de refacere a zâmbetului tău.

Fie că ai de-a face cu diverse probleme dentare sau pur și simplu nu ești complet mulțumit de felul în care arată dinții tăi, există o serie de lucrări dentare care să te ajute să obții zâmbetul mult visat. 

Implanturile dentare

Așa cum o spune și numele, implanturile dentare sunt un tip de proteză și au rolul de a înlocui dinți lipsă. Implantul propriu-zis este de fapt o rădăcină din titan care se inserează în os, în locul de unde lipsește dintele natural. Pe această rădăcină este atașat un bont protetic care apoi va sprijini dintele fals (o coroană dentară).

Implanturile dentare pot fi utilizate și pentru a reface o dantură grav afectată. Dacă lipsesc mai mulți dinți sau cei existenți sunt extrem de bolnavi și nu mai pot fi salvați, există și posibilitatea de a reconstrui o întreagă arcadă. Acest lucru se face prin inserarea mai multor implanturi care să ofere susținere unei proteze fixe. Pentru un zâmbet de invidiat, află mai multe despre implanturile dentare la clinica Denttaglio.

Coroanele dentare

Așa cum am aflat deja, coroana dentară reprezintă de fapt un dinte fals. Așadar, aceasta imită perfect aspectul unui dinte natural și îl poate înlocui cu succes. Însă, nu este obligatoriu ca dintele să lipsească complet pentru a apela la o lucrare de aplicare a unei coroane dentare.

Coroana dentară poate ajuta și la reconstrucția unui dinte afectat. În general, o astfel de lucrare dentară se recomandă atunci când dintele are carii profunde, dar și dacă acesta este rupt, fracturat sau a suferit alte leziuni. Dintele reconstruit se comportă și arată exact ca unul natural, așadar coroana dentară are atât scop reconstructiv și de redare a funcționalității, cât și scop estetic.

Fațetele dentare

Există posibilitatea ca o persoană să își dorească refacerea danturii chiar și când dinții săi sunt sănătoși. Mulți dintre noi poate nu suntem pe deplin mulțumiți de felul în care arată zâmbetul nostru, deși nu avem carii sau alte probleme mai serioase. Din fericire, există posibilitatea aplicării fațetelor dentare.

Acestea sunt realizate din material ceramic și arată ca niște foițe subțiri de forma dinților. Ele se aplică direct pe suprafața danturii și îmbunătățesc imediat felul în care arată aceasta. Se poate folosi o singură fațetă pentru un singur dinte sau se poate reface întreaga dantură.

Fațetele au scop pur estetic și nu au rolul de a reconstrui dinții a căror funcție a fost afectată. Ele sunt potrivite pentru dinții cu o culoare neplăcută, în cazul în care albirea dentară nu dă rezultate, dar și în cazul unor dinți cu formă inestetică (de exemplu, dinți prea mici). Se recomandă și în cazul unor fracturi sau leziuni foarte ușoare.

Indiferent de problema cu care ai de-a face și de nemulțumirile legate de zâmbetul tău, un medic stomatolog bun va găsi întotdeauna cea mai bună soluție pentru tine. Astfel, ai șansa de a-ți reface dantura și de a zâmbi cu mai multă încredere.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial