Casă vs. locuință la bloc: Avantaje și dezavantaje pentru fiecare

Casă vs. locuință la bloc: Avantaje și dezavantaje pentru fiecare

Sursa foto: Shutterstock.com

În ziua de astăzi, piața imobiliară pune la dispoziție o multitudine de tipuri de locuință, de la casele și apartamentele cu care ne-am obișnuit, până la duplexuri, vile și apartamente pe mai multe etaje. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor încă se îndreaptă spre ofertele de case și apartamente, întrucât acestea reușesc să îndeplinească nevoile și criteriile financiare ale indivizilor.

Dacă dorești să devi proprietarul unei locuințe, dar nu știi dacă ai fi fericit locuind într-o casă sau într-un apartament, iată un mic ghid pe care-l poți folosi pentru clarificarea acestor aspecte:

Achiziționarea unei case: Avantaje și dezavantaje

Avantaje

Avantajul principal al achiziționării unei case este că scapi de grija de a-i deranja pe vecinii tăi. Blocurile de apartamente impun un program de liniște pe care, dacă nu-l respecți, poți primi sesizări atât din partea vecinilor, cât și din partea administratorului. Atunci când locuiești într-o casă, acest lucru nu se întâmplă. Pe scurt, poți face amenajări și reamenajări la orice oră dorești, fără să te gândești că vecinii de la etajul inferior îți aud mișcările și îi deranjează.

Un alt avantaj al achiziționării unei case este deținerea unei grădini. Fie că e vorba de 30 de mp de grădină, fie de 100 de mp, ideea este că ai un spațiu de relaxare în natură atunci când te simți constrâns de cei patru pereți din locuință.

Mai mult, poți achiziționa o casă la alb, la roșu sau poți să proiectezi tu cum ai vrea să arate locuința ideală; atunci când achiziționezi un apartament, acest lucru nu este posibil, întrucât dezvoltatorii au propriile planuri de proiecție și construcție.

Dezavantaje

Dezavantajul sau impedimentul des întâlnit în cazul achiziționării unei case se referă la prețul crescut pe piața imobiliară față de un apartament. Cererea pentru case nu este la fel de mare ca cererea pentru locuințele la bloc – aspect care influențează oferta și prețul final.

Achiziționarea unui apartament la bloc: Avantaje și dezavantaje

Avantaje

Unul dintre avantajele care-i motivează pe cumpărători să aleagă o locuință la bloc este prețul mult mai accesibil și variat decât în cazul caselor de vânzare. Cu un credit imobiliar poți să achiziționezi simplu și rapid un apartament într-o zonă favorabilă.

Mai mult, când locuiești la bloc ești mai aproape de zonele de interes din oraș; casele de vânzare sunt localizate, de obicei, la periferia sau în afara orașului, iar mijloacele de transport în comun nu sunt la fel de accesibile.

Un alt avantaj interesant pentru cumpărători este ușurința de întreținere a unui apartament în detrimentul unei case, prin simplul fapt că dimensiunea acestuia este mai mică.

Dezavantaje

Dezavantajele identificate pentru o locuință la bloc se referă la faptul că trebuie să iei în considerare că ai vecini care locuiesc perete în perete cu tine. În acest sens, trebuie să fii cât mai silențios posibil atunci când amenajezi, decorezi sau îți inviți prietenii la un pahar de vin. Mai mult, nu ai la dispoziție o grădină unde să ieși pentru o sesiune de bronz în timpul verii, un grătar cu prietenii sau de unde să culegi roadele pomilor fructiferi.

Depinzând de ce aspecte te interesează, de nevoile tale și de resursele financiare, poți să faci un compromis și să alegi tipul de locuință care ți se potrivește!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial