Cadouri sustenabile de 1 și 8 martie

Martie este despre renașterea naturii și despre celebrarea feminității.

Cadouri sustenabile de 1 și 8 martie

 Ne amintim cu drag, de 1 și 8 martie, de toate femeile extraordinare care fac parte din viața noastră fie că vorbim despre mame, fiice, soții, prietene sau iubite. Cum ar fi ca darurile pentru cele pe care le prețuim să aibă o valoare intrinsecă mult mai mare decât costul lor? 

Cadourile pot fi surprinzătoare, practice, foarte personale sau extravagante. Dar pot fi și cadouri cu suflet, deoarece fie sunt realizate de persoane vulnerabile, fie sunt făcute cu mare grijă pentru natură și oameni, fie sunt comercializate în cadrul unor afaceri sociale al căror profit merge spre proiecte sociale comunitare. Vă oferim câteva idei de cadouri care vor aduce bucurie celor care le vor primi și vor avea un impact pozitiv pentru oameni și mediu. 

Cosmeticele sunt, de obicei, nelipsite din arsenalul de frumusețe al doamnelor. Însă e important, atât pentru sănătate cât și pentru natură, ca acestea să fie certificate organic. Produsele cosmetice organice sunt obținute prin procedee tradiționale și eco-friendly. Asta înseamnă că la obținerea lor sunt utilizate extracte din plante crescute fără pesticide, chimicale, fertilizatori artificiali sau organisme modificate genetic. Nu conțin substanțele nocive care se găsesc în majoritatea produselor cosmetice: parabeni, ftalați, triclosan, metale grele. Dar nu e suficient ca doar conținutul să fie eco-friendly ci și ambalajul trebuie să fie sustenabil.

  O altă idee de mărțișor altfel' sunt mărțișoarele zero-waste realizate, în cadrul unui atelier protejat, de către persoane cu dizabilități. Cum ar fi ca în 2022 să alegeți mărțișoare prietenoase cu oamenii și natura? Fiecare vestitor al primăverii de la www.atelieruldepanza.ro este lucrat cu dragoste și dedicare de către angajații întreprinderii sociale (unde peste 50% dintre salariați sunt persoane cu dizabilități).

Puteti alege broșe cu modele inedite (floare, ie tradițională), semne de carte și brățări cu motive populare, săculeți și sacoșe din bumbac cu mesaje tematice, toate vă așteaptă să le comandați pe https://bit.ly/3oPF3u6 și reprezintă o alternativă sustenabilă pentru variantele de mărțișor din plastic.

Diagram

Description automatically generated with low confidence

Un alt cadou inedit ar putea fi un mărtișor parfumat'- de la iasomie, la acorduri de afine, măr, sau mojito pentru iubitorii de mirosuri fresh, lumânările realizate de tineri vulnerabili, din ulei alimentar uzat reciclat sunt disponibile pe OILRIGHT – A Scented Candle Making Waste Oil Right

A picture containing indoor

Description automatically generated

Pe www.e-natura.ro, o altă afacere socială, veți găsi 5 tipuri de cadouri potrivite pentru mame, soții, iubite, prietene sau partenere de afaceri, toate produse în România din iubire pentru oameni și pentru natură. În plus, e-natura este magazin afiliat pentru carduri cadou, deci puteți să le achiziționați direct așa. Le găsiți aici- https://bit.ly/3LF5GLO.

Diagram

Description automatically generated

Cât despre cadouri pentru angajate sau pentru colaboratori, dacă aveți o companie, vă sfătuim să le cumpărați de la ateliere protejate sau de la afaceri sociale (cum sunt cele menționate) care aduc plus valoare în comunitate prin faptul că angajează persoane vulnerabile și direcționează 100% din profitul către proiectele lor sociale. În plus, sunt afaceri sociale românești ce încurajează economia verde, circulară, promovarea unui comerț echitabil și susținerea altor antreprenorilor sociali.

Iar atunci când vorbim despre sustenabilitate si ESG, grija față de mediu și implicarea socială sunt valori ce se pot aplica în cazul achizițiilor responsabile, cu impact pozitiv pentru oameni și mediu. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial