6 reguli de igienă pentru a evita mirosurile neplăcute

6 reguli de igienă pentru a evita mirosurile neplăcute

Toată lumea transpiră. Fie că vorbim despre activități sportive, vreme caldă sau temperatura ridicată dintr-o cameră, este complet normal să transpiri deoarece acesta este mecanismul natural al corpului de a-și regla propria temperatură.

Problema cu acest mecanism însă, este faptul că transpirația tinde să lase un miros neplăcut, fapt care poate să ne facă să ne simțim prost, mai ales atunci când suntem în compania altcuiva.

Dacă suferi de această insecuritate continuă atunci să citești acest articol pentru a afla 6 reguli de igienă și metode de a evita mirosurile neplăcute, toate dintre cele menționate fiind ușor de implementat și de introdus în propriul stil de viață.

6 reguli de igienă și sfaturi pentru a evita mirosurile neplăcute

De la dușuri regulate la deodorante, săpunuri și chiar hainele în sine, există numeroase metode prin care poți să diminuezi mirosul neplăcut sau chiar să îl elimini complet în unele cazuri. Câteva dintre regulile care ar trebui să le respecți includ:

Menținerea curată a corpului în fiecare zi

Poate că nu știai acest lucru dar transpirația este în mare parte inodoră. Mirosul neplăcut pe care îl simțim este de cele mai multe ori cauzat de bacteriile care trăiesc la nivelul pielii, care intra în contact cu transpirația și care încep să se multiplice, ducând în cele din urmă la eliberarea mirosului specific.

Din acest motiv, asigură-te că se speli cel puțin o dată pe zi și că te axezi pe zonele cele mai predispuse la emanarea mirosurilor neplăcute. 

Nu folosi imediat aceleași haine în care ai transpirat

Chiar dacă este adevărat că nu orice obiect vestimentar trebuie spălat după doar o singură purtare, această afirmație nu este valabilă și pentru hainele în care ai transpirat, deoarece mirosul este deja impregnat în ele și riști să fi făcut dușul degeaba.

Dacă ai anumite cămăși sau bluze care îți plac, atunci poartă un tricou mulat sub ele pentru a crea astfel o barieră între piele și obiectul vestimentar preferat, oferindu-ți astfel posibilitatea de a-l purta mai mult timp.

Folosește un săpun antibacterian

Având în vedere că mirosul neplăcut apare din cauza bacteriilor prezente la nivelul pielii, folosirea unui săpun antibacterian va ajuta la eliminarea și mai eficientă a acestora.

Chiar dacă dușurile frecvente pot ajuta la îndepărtarea bacteriilor de pe corp, săpunul de acest tip poate oferi un plus de protecție, așa că data viitoare când te afli la cumpărături încearcă să găsești săpunurile etichetate special 'antibacterian'.

Deodorante

Pe lângă faptul că deodorantele maschează mirosurile neplăcute, multe dintre acestea sunt create pe bază de alcool și au proprietăți antibacteriene care reduc temporar numărul bacteriilor existente.

Când vine vorba de deodorante, trebuie să te asiguri că ai găsit produsul ideal pentru nivelul tău de activitate și pentru corpul tău, deoarece nu merită să miroși frumos dacă ai senzație de mâncărime din cauza unei posibile iritații.

Șterge-te bine după fiecare spălare

Plecând de la aceeași idee care vorbește despre multiplicarea bacteriilor în medii ude sau umede, asigură-te că te ștergi corespunzător după fiecare duș pentru a îngreuna multiplicare bacteriilor pe pielea ta.

Axează-te pe haine care permit pielii să respire

Când vorbim de temperaturi calde, este indicat să renunți la tricourile sintetice care nu permit pielii să respire și să te axezi pe cele din bumbac. Mai mult decât atât, ar fi indicat să porți haine mai largi pentru a nu păstra căldura și umezeala sub tricou.

Toate aceste sfaturi și metode sunt ușor de implementat și te pot ajuta să reduci sau să eviți mirosurile neplăcute. În funcție de zona corpului care este problematică pentru tine, caută cele mai bune produse pentru cazul tău sau apelează la un medic specialist pentru a primi recomandări personalizate pentru problema ta specifică.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial