5 sfaturi pentru amenajarea bucătăriei perfecte

Bucătăria este locul unde îți începi diminețile la cafea, spațiul în care pregătești micul dejun sau cina pentru cei dragi și încăperea unde petreci destul de mult timp.

5 sfaturi pentru amenajarea bucătăriei perfecte

Bucătăria este locul unde îți începi diminețile la cafea, spațiul în care pregătești micul dejun sau cina pentru cei dragi și încăperea unde petreci destul de mult timp, fie că gătești sau pur și simplu îți planifici activitățile la început de zi. Amenajarea acestei camere din locuința ta se face cu o atenție sporită, mai ales dacă stai la bloc și numărul de metri pătrați este limitat. 

Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi despre cum să-ți amenajezi bucătăria perfectă:

Începe amenajarea bucătăriei cu o ruletă, o foaie și un pix

Optimizarea spațiului este esențială în amenajarea bucătăriei și în funcție de preferințele tale vei alege piesele de mobilier, electronicele și electrocasnicele, respectiv accesoriile utile de care crezi că ai nevoie. Primul pas, însă, este măsurarea încăperii. Ca să știi cum să o mobilezi, ce frigider sau cuptor cu microunde să alegi, ai nevoie să faci măsurători de la bun început. De asemenea, dacă începi decorarea de la zero, vei avea nevoie inclusiv de var sau vopsea, respectiv gresie și faianță și trebuie să știi care e spațiul de care dispui. Așadar, înarmează-te cu o ruletă și cu o foaie pe care să-ți notezi orientativ măsurătorile. Fă-ți de la bun început un plan, unde așezi aragazul sau plita și cuptorul electric, ce dimensiune trebuie să aibă frigiderul și unde îl amplasezi sau dacă mașina de spălat rufe sau vase va fi încorporată în mobilă sau nu. 

Investește în detalii care fac diferența 

După ce ai ales piesele de mobilier, blatul, corpurile, masa și scaunele, recipientele de pus prosoapele de hârtie sau suportul de tacâmuri, gândește-te cum ai putea să-ți personalizezi și mai mult bucătăria. De exemplu, poți alege butoni pentru mobila ta în ton cu stilul mobilierului ales sau mânere care să aducă un aer estetic și decorativ sertarelor tale. De asemenea, ia în calcul că pentru fiecare obiect electrocasnic vei avea nevoie de prize. În mod cert nu-ți vei dori să vezi fire și cabluri întinse peste tot, iar rezolvarea va sta în prizele încorporabile sau încastrabile. Descoperă accesoriile pentru mobila de bucătărie de la Concris.ro și alege-le pe cele potrivite spațiului tău!

Optimizează spațiul și îmbină utilul cu plăcutul

Electronicele și electrocasnicele încorporate în mobilier sunt ideale, însă ține cont că vei avea nevoie și de spații de depozitare. Nu lăsa niciun colț de mobilă la voia întâmplării, ci transformă-l în raft închis sau suspendat, unde să poți așeza obiecte folositoare. E important să ai la îndemână prăjitorul de pâine, dar totuși nu vrei să-ți ocupe loc pe masă. Prinde o poliță pe perete și așează-l acolo. E doar o idee de optimizare a spațiului din bucătăria ta. 

Nu aglomera bucătăria

Optează pentru corpuri suspendate. În acest fel bucătăria ta va fi aglomerată, ci va lăsa impresia unui spațiu aerisit și primitor. Evită să cumperi accesorii de care nu ai nevoie, iar dacă încăperea este de mici dimensiuni atunci orientează-te către scaune pe care le poți strânge și plia atunci când nu le mai folosești. 

Alege nuanțe deschise 

Poate că preferi mobilă neagră sau gri ori într-o culoare tare, cum ar fi roșu sau galben, indiferent de alegerile tale optează pentru pereți deschiși la culoare și draperii în nuanțe calde. În acest fel, bucătăria ta va fi primitoare și îți va lăsa în permanență senzația de bine. Fie că dispui de un spațiu mare, fie că dimensiunile încăperii sunt limitate, lumina naturală va face minuni. Evită să acoperi ferestrele cu jaluzele groase. Iar pentru un plus de personalitate în bucătăria ta, decoreaz-o cu un mesaj inspirațional sub forma unui tablou sau a unui tapet pe perete. 

Bucătăria perfectă trebuie să fie aerisită, luminoasă, decorată și amenajată după propriile preferințe și astfel încât să ai mereu la îndemână toate cele necesare nevoilor tale de zi cu zi. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial