4 beneficii mai puțin cunoscute ale parchetului dublu stratificat

Parchetul este unul dintre cele mai populare alegeri atunci când este vorba de proiectarea podelelor într-un mod practic, dar și estetic.

4 beneficii mai puțin cunoscute ale parchetului dublu stratificat

Fie că dorești un material rezistent și durabil, sau te atrage ideea unei pardoseli luxuriante, cu design unic, acum le poți avea pe amândouă! Parchetul dublu stratificat de la Valprest este o soluție extrem de versatilă și avantajoasă pentru locuința ta.

Descoperă 4 beneficii mai puțin cunoscute ale parchetului dublu stratificat

  1. Oferă un confort mai sporit

Parchetele dublu stratificate sunt alcătuite, după cum sugerează și numele, din două straturi de materiale: un strat superior din lemn și un strat de material de bază (HDF), care sunt lipite și presate împreună. Prin renunțarea la un al treilea strat, produsele Valprest sunt mai compacte și astfel au o rezistență mai mică la transferul de căldură. De aceea, pot ajuta la creșterea eficienței unui sistem de încălzire prin pardoseală. Comparativ cu parchetul clasic sau din lemn masiv, parchetul dublu stratificat nu se deteriorează și nu se umflă la fel de ușor în spațiile cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau toaletele.

  1. O investiție durabilă și profitabilă

Datorită componentelor mai puțin pretențioase, parchetul multistrat este de obicei mai ieftin decât un parchet din lemn masiv – însă fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea și durabilitatea materialelor din care este produs. Atunci când pardoselile din parchet dublu stratificat de înaltă calitate sunt fabricate, instalate și întreținute corespunzător, au o durată de viață foarte mare. De aceea, alegerea unui astfel de parchet poate crește valoarea proprietății tale. Este o investiție grozavă pe termen lung și poate deveni un punct forte în planurile de închiriere sau vânzare a unei locuințe. 

  1. Ușor de instalat și înlocuit

Parchetul dublu stratificat este opțiunea ideală toți cei care doresc să evite efortul pe care l-ar presupune asamblarea unor materiale dificile. De cele mai multe ori, plăcile parchetului dublu stratificat sunt prevăzute cu elemente de fixare care permit o instalare foarte ușoară pe podea. Poți alege fie între sistemele de lipire, fie între sistemele de tip „clic', în care panourile sunt pur și simplu conectate împreună și se fixează unul în celălalt. Totodată, înlocuirea plăcilor deteriorate este mult mai ușoară decât în cazul îndepărtării plăcilor de lemn masiv. Acest lucru vă oferă avantajul de a putea înlocui și reînnoi piesele individuale dacă este necesar. 

  1. Perfect pentru familii și activități diverse

Datorită calităților sale izolatoare, parchetul în două straturi poate fi folosit în spații destinate activităților artistice, precum o sală de dans sau un studio de muzică. Acum poți alege dintr-o varietate de modele, materiale și culori în tendințe precum alb pal sau gri, care îi vor da spațiului tău dedicat artei un aspect unic! Totodată, parchetul din lemn oferă o senzație inconfundabilă de căldură și intimitate, fiind perfect pentru locuințele de familie. Nu trebuie să îți faci griji nici în privința întreținerii sau a siguranței – lemnul este un material natural, hipoalergenic, care se poate curăța și întreține foarte ușor. 

Așadar, parchetul dublu stratificat este o alegere excelentă pentru orice tip de locuință. Profită de toate aceste avantaje și bucură-te de un produs deosebit, ușor de întreținut și construit pentru a dura.

Sursă foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial