Vor participa copiii Ducilor de Cambridge la funeraliile Prințului Philip?

Funeraliile Prințului Philip sunt programate să aibă loc sâmbătă, 17 aprilie.

Vor participa copiii Ducilor de Cambridge la funeraliile Prințului Philip?

Mai multe surse apropiate familiei regale britanice au oferit informații cu privire la participarea celor trei copii ai Ducilor de Cambridge la funeraliile Prințului Philip.

Potrivit declarațiilor care au ajuns în presă, cei trei copii pe care îi au Prințul William și Kate Middleton – Prințul George (7 ani), Prințesa Charlotte (5 ani) și (Prințul Louis, care va împlini 3 ani pe 23 aprilie) – nu vor participa la ceremonia care va fi organizată sâmbătă, 17 aprilie.

Potrivit publicației The Telegraph este foarte puțin probabil ca cei trei copii ai Ducilor de Cambridge să participe la funeraliile Prințului Philip, existând și trei explicații pentru absența lor.

Unul dintre motivele expuse în presă ar fi vârsta celor trei, fiind destul de mici pentru a lua parte la un eveniment cu așa încărcătură emoțională. Un al motiv ar fi dorința părinților de a-i ține departe de ochii presei în aceste momente dificile. Iar cel de-al treilea ar fi regulile stricte care se impun din cauza pandemiei de coronavirus și care limitează la 30 numărul persoanelor care pot participa la o înmormântare.

Prințul William i-a adus zilele trecute un omagiu bunicului său, Prințul Philip, care a decedat vineri la vârsta de 99 de ani. În trecut, Ducele de Cambridge a spus că bunicul său a fost un model pentru el.

Mesajul transmis de Ducele de Cambridge a fost publicat pe contul de Instagram Kensington Royal și a fost însoțit de o fotografie care nu a mai fost făcută publică până acum. În imagine, apar Prințul Philip și fiul Prințului William, Prințul George, citind o carte și stând într-o trăsură alături de străbunicul său. Fotografia a fost realizată de către Kate Middleton în Norfolk în 2015.

În acest mesaj, Prințul William menționează că va fi recunoscător pentru faptul că soția lui, Kate Middleton, a avut ocazia să îl cunoască pe bunicul său, despre care spune că a fost un om extraordinar. „Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a îndrumat, dar şi prezenţa lui în viaţa mea de adult – ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului!”

Ducele de Edinburgh s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani vineri dimineață, pe 9 martie, iar trupul său se află acum la Palatul Windsor. Înmormântarea este programată să aibă loc pe 17 aprilie, la Capela St. George de la Palatul Windsor, numărul participanților fiind restrâns la 30, în acord cu restricțiile de protecție împotriva coronavirusului.

Chiar dacă funeraliile nu vor fi publice, totul va fi transmis live pentru cei ce vor să se alăture familiei în ceremonia de rămas-bun, începând cu ora locală 3 PM. Oficialii Palatului Buckingham îi roagă pe toți cei care doresc să își arate sprijinul față de familia regală britanică să rămână acasă și să urmărească ceremonia la televizor, adunările publice fiind încă restricționate din cauza pandemiei.

Reporterul regal Zahra Mulroy a oferit o serie de detalii despre cum va fi înmormântat Prințul Philip, menționând faptul că, potrivit dorințelor sale, acesta și-a exprimat preferința pentru o ceremonie discretă. „Prințul Philip și-a exprimat preferința pentru ceva mai simplu și s-a implicat îndeaproape în aranjamentele de înmormântare, care sunt coordonate de Palatul Buckingham”, relatează publicația The Mirror.

Citește și:
Primul mesaj transmis de Prințul Charles după decesul tatălui său, Prințul Philip

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people