Trei ținute purtate de Prințesa Diana au fost licitate pentru o sumă impresionantă

Trei dintre cele mai cunoscute ținute de zi care au aparținut Prințesei Diana au fost scoase la o licitație în Londra.

Trei ținute purtate de Prințesa Diana au fost licitate pentru o sumă impresionantă

Cele trei ținute purtate de Prințesa Diana de-a lungul timpului au fost vândute în cadrul Kerry Taylor Auctions pentru 300.000 de dolari, aproape de trei ori prețul pentru care se intenționa a fi licitate. Aproape orice piesă purtată de Prințesa Diana ar fi stârnit interesul fanilor, însă acestea trei se pare că au fost foarte speciale.

„Ținutele purtate de Diana în timpul zilei sunt mult mai rare decât cele de seară, pe care le-a scos la licitație în anii 1990. Rochiile de zi pe care le-a purtat pentru evenimente formale le-a oferit prietenilor sau le-a donat, deci aproape că au dispărut. Acestea au fost niște ținute foarte bine documentate și speciale, având în vedere că au fost croite pentru ea”, a declarat Kerry Taylor pentru Daily Mail.

Licitația a mai inclus două ținute de-ale lui Sarah Ferguson și un set de rochii din mătase, vintage, care au aparținut Prințesei Margaret și Reginei Elisabeta a II-a, purtate în 1935.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Princess Diana wore this scarlet ensemble by Jasper Conran for the second time publicly on the 22nd February 1985, during a visit to Cirencester Police Station, Gloucestershire. She accessorised with a red felt boater, white blouse with wing collar and black bow-tie and matching red tights⠀⠀ .⠀⠀ She had first worn this striking outfit for the official naming/launch ceremony of the P&O cruise liner ‘Royal Princess’, christened in her honour, on 5th November 1984. On that occasion, she accessorised it with a jaunty red felt beret with black headband, black blouse with bow ties and black tights⠀⠀ .⠀⠀ By changing her accessories, she managed to achieve a totally new look on each occasion. Thrifty!⠀⠀ .⠀⠀ Mr Jasper Conran has confirmed that this ensemble was a one-off design, made exclusively for the Princess⠀⠀ .⠀⠀ (Lot 20, estimate £20,000-30,000)⠀⠀ .⠀⠀ .⠀⠀ #princessdiana #fashionhistory #royalfashion #1980sfashion #theroyalfamily #1980sfashion #jasperconran

O postare distribuită de Kerry Taylor Auctions (@kerrytaylorauctions) pe

Ținuta semnată Catherine Walker pe care Prințesa Diana a purtat-o la vizita de stat a Președintelui Republicii Turcia în 1988, a fost licitată pentru 116.765 de dolari. Cea de-a doua, creată de David și Elizabeth Emanuel, a fost purtată la o vizită în Bahrain cu Prințul Charles în 1986,  licitată pentru 133.073 de dolari. Iar, în final, cea de-a treia, a constat într-un costum semnat Jasper Conran, purtat la botezarea unui vas de croazieră, Royal Princess, în 1984 și licitat pentru 78.474 de dolari.

Citește și:
Motivul pentru care Meghan Markle și Prințul Harry nu au fost prezenți la Royal Ascot

Foto: Instagram, Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people