Tim Burton, regizorul serialului Wednesday, impresii despre România: „Să experimentez totul direct e ceva memorabil”

Tim Burton, regizorul serialului "Wednesday", a vorbit despre experiența filmărilor în România și ce anume l-a determinat să aleagă țara noastră pentru celebrul show de pe Netflix.

Tim Burton, regizorul serialului Wednesday, impresii despre România: "Să experimentez totul direct e ceva memorabil"

Tim Burton este cunoscut pentru filme și seriale de un mare succes precum „Alice in Wonderland”, „Batman”, „Corpse Bride” sau „Charlie and the Chocolate Factory”. Cu toate acestea, ultimul serial Netflix pe care l-a lansat, „Wednesday„, a doborât toate recordurile. Peste 340 de milioane de utilizatori au vizionat serialul în prima săptămână, devenind oficial cel mai urmărit show de pe Netflix.

Tim Burton, primele impresii despre România

Misterul și suspansul sunt elementele cheie ale creațiilor lui Tim Burton, iar „Wednesday” nu face abatere. Ba mai mult, decorul superb face povestea mult mai interesantă, multe dintre scene fiind filmate chiar în România. După săptămâni de filmări la noi în țară, regizorul serialului Netflix a oferit primele sale impresii despre România și de ce a ales locațiile respective.

'(…) Am crescut uitându-mă la filme cu monștri, cu vibe-ul creat de ceea ce însemnă Transilvania, Munții Carpați și poveștile cu Dracula și, să vin să experimentez totul direct, e ceva memorabil. Pentru că, de fapt, ce am descoperit la fața locului a fost că oamenii sunt extraordinari, pe bune. Foarte muncitori, foarte atenți la detaliile meșteșugului lor și asta a fost foarte inspirațional pentru mine (…) Bucureștiul e un oraș care are multe lucruri de oferit, am folosit locații frumoase, Casa Scriitorilor care e un loc foarte special, există acolo un amestec foarte interesant de lucruri și locuri', a declarat Tim Burton pentru urban.ro

VOTEAZĂ AICI la ELLE STYLE AWARDS 2022 și poți câștiga unul dintre cele 50 de super premii!

De asemenea, Tim Burton a rămas impresionat și de actorii români care au făcut parte din distribuția serialului. George Burcea l-a interpretat pe celebrul membru al familiei Addams, Lurch, în timp ce Victor Dorobanțu „The Thing” (n.r. mână).

Victor a fost distribuit ca actor, nu e doar o mâna pentru mine. El e personaj complet. Am făcut audiţii ca pentru oricare actor din poveste (…) E foarte expresiv, are o foarte bună mobilitate şi coordonare a mâinii şi a înțeles foarte bine ce înseamnă să faci actorie prin mâna ta. A fost minunat că l-am găsit exact aşa cum îmi imaginam că trebuie să fie The Thing şi că era acolo lângă noi, în România”, a mai adăugat Tim Burton.

Echipa a transformat locurile bine cunoscute de români în locuri mistice și pline de farmec. Astfel, Castelul Cantacuzino a devenit Academia Nevermore, gara din micul orășel este, de fapt, Gara regală Sinaia, Conacul Olga Greceanu este una dintre casele horror din poveste, iar Grădina Botanică din București și Universitatea Politehnica apar în mai multe cadre. Totodată, celebrul bal al studenților Nevermore este filmat la Casa Monteoru.

Citește și:
British Fashion Awards 2022 – Cele mai spectaculoase ținute și marii câștigători (GALERIE FOTO)

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people