„Testarea trebuie să fie gratuită”. Anca Serea, despre regulile impuse elevilor în contextul pandemiei de coronavirus

Noile reguli stabilite de autoritățile din România au creat un val de comentarii, așa cum era și de așteptat.

„Testarea trebuie să fie gratuită”. Anca Serea, despre regulile impuse elevilor în contextul pandemiei de coronavirus

Noile reguli stabilite de autoritățile din România pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 au creat un val de comentarii, așa cum era și de așteptat.

Una dintre cele mai controversate măsuri îi are în vedere pe antepreșcolarii, preșcolarii și elevii din România. Potrivit unei decizii a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU), adoptată joi seară, antepreșcolarii, preșcolarii și elevii vor merge fizic la unitățile de învățământ indiferent de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid-19 din localitate, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Totodată, CNSU propune Guvernului să folosească în școli teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/ învățători/ educatori, „în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”.

Anca Serea, în vârstă de 40 de ani, este mama a șase copii: David (19 ani) și Sara (13 ani), din căsătoria cu omul de afaceri Filip Poplingher și Noah (8 ani), Ava (6 ani), Moise (4 ani) și Leah (2 ani) din căsătoria cu solistul Adrian Sînă, cu care are o relație de peste 10 ani.

Într-un interviu acordat publicației FANATIK, Anca Serea s-a declarat de acord cu această regulă ce urmează să se aplice elevilor, cea de a menține școlile deschise, chiar și dacă incidența depășește 6 la mie. „Mi se pare normal ca educația să fie prioritată. Eu sunt pro mers la școală. E o perioadă foarte tulbure pentru toți. Cu respectarea măsurilor, prin testare periodică, se poate continua școala fără a se intra neapărat în sistemul online”, a declarat Anca Serea.

„Așa cum vaccinarea e gratuită și testarea trebuie să fie gratuită. Noi am avut niște cazuri de Covid la școală anul trecut. Ne-am testat de două ori. Nu s-a infectat nimeni, nici măcar învățătoarea. Trăim într-o nebuloasă în care ne adâncim în fiecare zi”, a completat Serea pentru FANATIK.

Anca Serea reușește să facă față cu brio provocărilor pe care viața de mamă i le aduce. Chiar dacă a avea șase copii nu este o misiune ușoară, vedeta mărturisește că David, Sarah, Noah, Ava, Moise și Leah sunt extrem de cuminți și de ascultători. Fiind adeseori întrebată despre modul în care își crește copiii, Anca a împărtășit cu fanii săi de Instagram câteva dintre secretele sale. Aceasta povestește că unul dintre principiile pe care le-a aplicat întotdeauna în creșterea copiilor săi a fost acela de a-i trata ca de la egal la egal, exact ca pe niște oameni mari.

„Sunt deseori întrebată cum de am copii atât de cuminți, care mă ascultă. Adevărul este că nu mi-am propus niciodată acest lucru, ia faptul că David, Sarah, Noah, Ava, Moise și Leah se comportă astfel este pur și simplu o consecință firească a modului în care mă comport eu cu ei. Întotdeauna am privit copiii, și nu doar pe ai mei, ca pe niște persoane capabile să aibă trăiri, gânduri, sentimente, și nu ca pe niște ființe incapabile, cum observ de multe ori în jurul meu.”, a dezvăluit Anca Serea.

Citește și:
Alexia Eram a dezvăluit că merge la terapie: „Cred că mă ajută foarte mult'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people