Shakira răspunde acuzațiilor conform cărora ar fi făcut evaziune fiscală

Shakira a refuzat să încheie un acord cu procurorii spanioli, declarând că își dorește un proces.

Shakira răspunde acuzațiilor conform cărora ar fi făcut evaziune fiscală

Shakira este acuzată de procurorii spanioli pentru evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane. Autoritățile o acuză pe cântăreață că nu a plătit impozitele aferente veniturile pe care le-a obținut între 2012 și 2014.

Artista susține însă că este nevinovată, motiv pentru care a refuzat să încheie un acord cu autoritățile spaniole. Aceasta a declarat recent că preferă un proces și că nu are „nicio datorie la Fisc de mulţi ani”.

Denunţând o „încălcare totală a drepturilor sale” şi „metode abuzive” din partea acuzării, artista a declarat că „se încăpăţânează să ceară banii strânşi în timpul turneelor sale internaţionale şi a (emisiunii) The Voice”, unde a jurizat în Statele Unite ale Americii, într-o perioadă în care „nu era încă rezident în Spania”.

Într-un comunicat de presă lansat de firma de PR Llorente y Cuenca se mai arată și că Shakira „are încredere în nevinovăția sa și alege să lase problema în mâinile legii”.

Potrivit acuzării, Shakira locuia în Spania din 2011, însă şi-a menţinut reşedinţa fiscală în Insulele Bahamas până în 2015. Avocaţii artistei susțin că artista nu trăia mai mult de şase luni pe an în Spania și că cea mai mare parte a veniturilor sale provenea din turnee internaționale.

În cazul în care este găsită vinovată, cântăreața riscă o posibilă amendă și o pedeapsă cu închisoarea.

Cântăreața columbiană în vârstă de 45 de ani a anunțat la începutul lunii iunie separarea de partenerul său, Gerard Piqué, cu zece ani mai tânăr decât ea, una dintre vedetele clubului de fotbal FC Barcelona. Cei doi, care au aceeași zi de naștere, au început o relație în 2011. Milan, primul lor fiu, s-a născut în 2013. Fostul cuplu a decis să locuiască în Barcelona chiar înainte de nașterea primului lor copil. Sasha a venit pe lume în 2015.

Presa iberică relata pe surse că Shakira i-ar fi cerut lui Gerard Piqué să părăsească reședința comună, după o perioadă în care acesta și-ar fi petrecut mare parte din timp la petreceri, alături de colegii săi de echipă. De asemenea, presa din Spania a vorbit și despre o presupusă relație a fotbalistului, în afara relației oficiale cu Shakira. Nici unul dintre cei doi nu a comentat zvonurile. Declarația comună a celor doi nu a făcut mai multă lumină asupra subiectului, aceștia cerând să li se respecte intimitatea, pentru ca cei doi copii ai lor să fie cât mai puțin afectați de separare.

Citește și:
Brad Pitt și-a cumpărat o casă în valoare de 40 de milioane de dolari

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people