Scrisoarea Reginei Elisabeta arată ce a simțit cu adevărat aceasta la moartea Prințesei Diana

Scrisoarea Reginei Elisabeta către Lady Henriette Abel Smith arată, la ani distanță de la evenimentul care a cutremurat o lume, ce a simțit suverana la decesul Prințesei Diana.

Scrisoarea Reginei Elisabeta arată ce a simțit cu adevărat aceasta la moartea Prințesei Diana

Scrisoarea Reginei Elisabeta către Lady Henriette Abel Smith, una dintre apropiatele sale și o prezență notabilă ani de zile la curte, arată în cele din urmă ce a simțit suverana Marii Britanii în legătură cu decesul Prințesei Diana. Este vorba despre un răspuns la mesajul de condoleanțe transmis de Abel Smith, una dintre doamnele de încredere ale reginei, la momentul decesului tragic al Dianei, care a întristat o întreagă lume.

La vremea respectivă, Regina Elisabeta a fost intens criticată, mai întâi pentru că a refuzat să se întoarcă rapid la Buckingham Palace, apoi pentru că a refuzat inițial să coboare steagul de pe Palat, și mai apoi pentru că a întârziat să livreze un mesaj mult așteptat către poporul îndoliat de dispariția Prințesei. De altfel, decesul Dianei și reacția Palatului la acesta au scăzut în ochii publicului britanic încrederea în monarhie. Însă scrisoarea Reginei Elisabeta arată acum că aceasta nu a fost nici pe departe atât de nepăsătoare față de decesul nurorii ei precum s-a crezut.

Scrisoarea Reginei Elisabeta a devenit publică odată cu vânzarea la licitație a unora dintre obiectele care au aparținut lui Lady Henriette Abel Smith, după decesul acesteia în anul 2005. În scrisoare, Elisabeta spune:

„A fost într-adevăr îngrozitor de trist și e o pierdere uriașă pentru țară. Dar reacția publicului la moartea ei și ceremonia de la Westminster Abbey cred că au unit oamenii din toată lumea într-un mod care inspiră.” Suverana a a menționat și reacțiile nepoților săi, prinții William și Harry, la evenimentul tragic. „William și Harry au fost atât de curajoși și sunt foarte mândră de ei.”

Post-scriptum-ul din scrisoarea Reginei Elisabeta către Lady Henriette arată și sentimentele personale simțite de aceasta la aflarea veștii decesului Dianei:

„Cred că scrisoarea ta a fost prima pe care am deschis-o – emoțiile sunt încă atât de amestecate dar cu toții am trecut printr-o experiență foarte grea.”

Citește și:
Trebuie să vezi aceste imagini inedite cu Regina Rania a Iordaniei în tinerețe!

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people