Rockstar-ul Eddie Van Halen a murit de cancer

Legendarul chitarist Eddie Van Halen a murit de cancer la vârsta de 65 de ani.

Rockstar-ul Eddie Van Halen a murit de cancer

Eddie Van Halen, co-fondatorul Van Halen, una dintre cele mai influente formații rock ale tuturor timpurilor, a încetat ieri din viață, după o luptă cu cancerul. Celebrul chitarist fusese diagnosticat cu cancer oral în urmă cu douăzeci de ani. La puțină vreme după, medicii au fost nevoiți să îi extirpe aproape o treime din limbă.

„Am folosit pene de metal – din alamă şi cupru – pe care le ţineam mereu în gură, exact acolo unde am dezvoltat cancer la limbă. În plus, practic trăiesc într-un studio de înregistrări care este plin cu energie electromagnetică. Asta e o teorie. Fumam şi luam multe droguri. Dar plămânii mei sunt curaţi. E o teorie a mea, însă medicii spun că este posibil”, declara artistul într-un interviu de acum cinci ani. Se pare că de-a lungul timpului celulele canceroase au migrat în zona gâtului, iar medicii au fost nevoiţi să le îndepărteze.

Fiul său, Wolfgang Van Halen, a scris pe Twitter despre moartea tatălui său: „A fost cel mai bun tată pe care l-aș fi putut avea vreodată. Fiecare moment alături de el în afara scenei a fost un cadou. Am inima frântă și nu cred că mă voi recupera vreodată pe deplin după această pierdere.”

Născut în Amsterdam în 1955, Eddie Van Halen s-a mutat în Statele Unite la vârsta de șapte ani, iar zece ani mai târziu a pus bazele formației Van Halen alături de fratele său și alți doi artiști. Eddie Van Halen a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2007, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii.

Albumul de debut al formației Van Halen s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare, iar următoarele albume i-au consacrat definitiv în topul celor mai bine vândute trupe din primele 20 a tuturor timpurilor.

Citește și:
Mariah Carey a vorbit despre fostele ei relații și despre faptul că între ea și ex-logodnicul James Pecker „nu a fost o relație fizică

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people