Regina Elisabeta se va vaccina împotriva coronavirusului, chiar mai repede decât era așteptat

Regina Elisabeta se va vaccina împotriva coronavirusului, alături de soțul său, Prințul Philip, chiar mai devreme decât era planificat, au anunțat surse apropiate Casei regale.

Regina Elisabeta se va vaccina împotriva coronavirusului, chiar mai repede decât era așteptat

Regina Elisabeta se va vaccina împotriva coronavirusului în următoarele săptămâni, a anunțat o sursă apropiată Casei regale, citată de presa britanică. Suverana, în vârstă de 94 de ani, va aștepta, totuși, debutul campaniei de vaccinare și va primi vaccinul împreună cu soțul său, Prințul Philip, dat fiind faptul că vârsta celor doi îi pune în categoria principală de risc de infectare și de dezvoltare a unor complicații majore.

Sursa citată a dezvăluit că regina Elisabeta se va vaccina în următoarele săptămâni, și că intenționează să anunțe acest lucru, pentru a stimula campania de vaccinare. Atât regina Elisabeta, cât și soțul său, nu vor primi tratament preferențial în privința vaccinului, ci vor aștepta împreună cu cei care, ca și ei, au peste 80 de ani (sau locuiesc în unități de îngrijire pentru seniori).

Sursele afirmă și că Regina Elisabeta se va vaccina urmând sfatul doctorilor săi, și există o așteptare din partea experților în sănătate publică legată de faptul ca cei doi membri ai familiei regale să dezvăluie public că au făcut vaccinul, astfel încât să contracareze măcar o parte din teoriile conspirației care au luat avânt pe această temă și care au făcut populația sceptică în privința vaccinării.

Dincolo de faptul că Regina Elisabeta se va vaccina, este de așteptat ca și Prinții Charles și William să joace un rol în popularizarea programului de vaccinare. Desigur, între consilierii familiei sunt și cei care se opun acestor mișcări, pentru că regina este în mod notoriu rezervată pe chestiuni politice, iar dezvăluirea detaliilor medicale despre starea acesteia de sănătate se face în condiții foarte stricte.

Faptul că Regina Elisabeta se va vaccina urmează, însă, tradiția regală, dat fiind faptul că ea a anunțat, îm 1957, că Prințul Charles și Prințesa Anne au fost vaccinați împotriva poliomielitei. Alte figuri publice marcante care au trecut de o anumită vârstă se vor implica în campania de vaccinare, precum Sir David Attenborough sau Dame Judy Dench. Programul de vaccinare va demara săptămâna aceasta în Marea Britanie, după aprobarea de urgență a unei variante de vaccin săptămâna trecută.

Citește și:
Colaborare emoționantă: Andreea Bănică și fiica sa, Sofia, cântă pentru prima oară

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people