Regina Elisabeta a II-a are COVID-19

Regina Elisabeta a II-a a fost diagnosticată cu COVID-19. Anunțul oficial a fost făcut de către Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a are COVID-19

Regina Elisabeta a II-a a fost diagnosticată cu COVID-19. Palatul Buckingham a anunțat prin intermediul unui comunicat faptul că până acum Regina are simptome ușoare și că primește îngrijirile medicale necesare. 

„Regina a fost astăzi testată pozitiv pentru COVID-19. Majestatea Sa se confruntă cu simptome ușoare asemănătoare răcelii, dar se așteaptă să își continue îndatoririle ușoare la Windsor săptămâna viitoare. Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”, a specificat Palatul Buckingham într-un comunicat, transmite Reuters. 

În urmă cu câteva zile, Regina Elisabeta a II-a a avut prima apariție publică de când Prințul Andrew a ajuns la un acord în procesul de abuz sexual în care a fost implicat. Aceasta s-a întâlnit la castelul Windsor cu generalul-maior Eldon Millar şi cu predecesorul acestuia, contraamiralul James Macleod.

Deși zâmbitoare, Regina Elisabeta a II-a părea extrem de slăbită, chiar ea recunoscând că se deplasează cu greu.

„Aşa cum puteţi vedea, abia mă pot mişca”, a spus Regina Elisabeta a II-a, care a fost nevoită să folosească un baston.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Regina Elisabeta a II-a a fost suspectă de COVID-19, după ce a intrat în contact cu fiul său, Prințul Charles, care a fost testat pozitiv. La câteva zile după, și soția acestuia, Camilla, a fost diagnosticată cu COVID-19.

Palatul Buckingham a declarat la vremea respectivă că Regina nu prezintă simptome, însă a refuzat să dezvăluie rezultatul testului. Prințul Charles a mai fost diagnosticat cu COVID-19 în luna martie a anului 2020. 

Regina Elisabeta a II-a a declarat la începutul anului 2021 că a primit prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Palatul Buckingham a refuzat să ofere detalii despre celelalte doze, susținând că nu comentează asupra unor chestiuni medicale private. În schimb, Prințul Charles și soția sa, Camilla, au dezvăluit în luna decembrie că au primit dozele booster.

Citește și:
Prințul Harry, apariție surprinzătoare la Super Bowl 2022. Cine i-a stat alături în tribune

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people