Prințul William face primele declarații despre acuzațiile de rasism lansate de Harry & Meghan la adresa familiei regale

Prințul William a oferit primele declarații cu privire la acuzațiile de rasism pe care Meghan Markle le-a adus la adresa familiei regale.

Prințul William face primele declarații despre acuzațiile de rasism lansate de Harry & Meghan la adresa familiei regale

Prințul William a fost fotografiat joi, 11 martie, alături de soția sa, Kate Middleton, vizitând o școală din Londra. Cu această ocazie, Ducele de Cambridge a vorbit despre declarațiile explozive pe care Prințul Harry și Meghan Markle le-au făcut în cadrul interviului cu Oprah Winfrey. 

Prințul William a fost întrebat de către un reporter de la Sky News dacă a vorbit cu fratele său, Prințul Harry, după interviul difuzat de CBS. „Nu, încă nu am vorbit cu el, dar o voi face”, a răspuns William.

Ulterior, Ducele de Cambridge a respins acuzațiile de rasism venite din partea lui Meghan Markle la adresa familiei regale. „Nu suntem o familie rasistă”, a declarat Prințul William.

Palatul Buckingham a lansat marți, 9 martie, o declarație în numele Majestății Sale, la două zile după difuzarea interviului lui Oprah Winfrey cu Prințul Harry și Meghan Markle. „Întreaga familie a fost întristată să afle provocările cu care s-au confruntat în ultimii ani Harry și Meghan. Problemele menționate, în special cea referitoare la rasă, sunt îngrijorătoare. Deși unele amintiri pot fi diferite, problemele sunt luate foarte în serios de familie în mod privat. Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membrii iubiţi ai familiei”, se arată în comunicatul Palatului Buckingham.

În interviul cu Oprah Winfrey, Meghan Markle a acuzat Palatul pentru discuțiile despre cât de închis la culoare s-ar fi putut dovedi copilul ei și al Prințului Harry, Archie, menționând că micuțul nu are un titlu regal din cauza acestui lucru. Din același motiv fiul lor nu ar fi primit măsuri de securitate obișnuite pentru membrii familiei regale.

De asemenea, se pare că nimeni din familia regală nu ar fi sărit în apărarea ducesei de Sussex atunci când tabloidele din Marea Britanie au început o serie de atacuri rasiste la adresa ei. Meghan Markle a mărturisit că s-a simțit neprotejată, dar și subminată de familia regală, care a ignorat în repetate rânduri cererile ei de ajutor și a descurajat-o să iasă din casă.

Discuțiile despre culoarea fiului ei ar fi ajuns la ea prin intermediul lui Harry, mai ales dat fiind că familia regală i-a anunțat pe cei doi că fiul lor nu va beneficia de securitate. „Ideea că fiul nostru nu ar fi în siguranță, și ideea că primul membru de culoare al acestei familii nu va avea titluri de care se bucură ceilalți copii… cealaltă parte a acestei conversații este despre cum există o convenție. Când ești nepotul unui monarh, deci când tatăl lui Harry va deveni rege, Archie și viitorul nostru copil vor deveni prinț sau prințesă.”

Ulterior, după ce declarațiile lui Meghan Markle au fost făcute publice și deși nici ea și nici soțul ei nu au dezvăluit ce membru al familiei regale a făcut comentariile rasiste, Prințul Harry a vrut să transmită prin intermediul lui Oprah că nu este vorba de Regina Elisabeta a II-a sau de Prințul Philip. Chiar Oprah a făcut această mărturisire în timpul unui interviu pe care l-a acordat emisiunii CBS This Morning. „A vrut să se asigure că știu și că o să o spun dacă am ocazia. Nici bunica și nici bunicul său nu au luat parte la acele conversații. Nu mi-a spus cine a participat la acele conversații. După cum puteți vedea, am încercat să obțin acest răspuns, atât în fața camerelor, cât și în spatele lor”, a declarat Oprah.

Citește și:
Ce a spus, de fapt, Regina Elisabeta ca răspuns la interviul lui Oprah. Declarația oficială, decodată de experții regali

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people