Prințesa Leonor a Spaniei a participat la primul angajament regal pe cont propriu

Prințesa moștenitoare Leonor a Spaniei a avut parte de prima sa îndatorire publică pe cont propriu, participând la aniversarea de 30 de ani a Institutului Cervantes din Madrid.

Prințesa Leonor a Spaniei a participat la primul angajament regal pe cont propriu

Prințesa moștenitoare Leonor a Spaniei, în vârstă de doar 15 ani, a avut parte de primul său angajament regal pe cont propriu, luând parte la celebrarea a 30 de ani ai Institutului Cervantes din Madrid. Aici, viitoarea regină a țării a avut sarcina de a depozita simbolic o copie a Constituției spaniole – de altfel, este vorba despre aceeași copie pe care aceasta a citit-o atunci când și-a susținut primul său discurs public, cu doi ani în urmă, la împlinirea vârstei de 13 ani. Documentul va fi depozitat la Institut alături de alte artefacte culturale, precum o copie a volumului Don Quijote de La Mancha, folosită de cele două prințese, Leonor și Sofia, pe social media cu ocazia Zilei Cărții, în 2020.

Prințesa Leonor a Spaniei a aflat, cu ocazia angajamentului său solo, și despre munca institutului de conservare digitală și fizică și a primit în dar trei cărți în limbile oficiale din țară. Aceasta va începe în septembrie cursurile la UWC Atlantic College din Țara Galilor, la fel ca regele Willem-Alexander din Țările de Jos, prințesa Raiyah a Iordaniei și prințesa Elisabeth a Belgiei.

Pregătirea sa pentru a deveni regină a început deja, iar comunicatul oficial al Casei Regale anunța: „Alteța Sa Regală Prințesa de Asturias va studia programul de bacalaureat internațional. Aceasta va locui, ca toți studenții, în școala-internat pe care UWC Atlantic College a pregătit-o în campus. Această perioadă din educația ei va trebui să fie compatibilă cu angajamentele sale instituționale în Spania.” Taxele de școlarizare pentru prințesa Leonor a Spaniei, în valoare de 92.000 de dolari, vor fi plătite direct din alocația anuală a tatălui său, Regele Felipe.

Leonor a Spaniei pare să își ia deja foarte în serios viitorul rol de regină – aceasta a susținut anul trecut, în noiembrie, un discurs la Fundația Prințesa de Girona din Barcelona, în mijlocul protestelor împotriva monarhiei care au zguduit țara în ultima vreme. Acel discurs memorabil a venit după un altul în care tânăra prințesă s-a angajat să „servească Spania și toți spaniolii cu dedicare și efort”.

Citește și:
Prințesa Eugenie a dezvăluit două imagini emoționante cu fiul ei, August

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people