Prințesa Leonor a Spaniei a împlinit 18 ani. Viitoarea regină a depus jurământul la Madrid

Prințesa Leonor a Spaniei a fost sărbătorită în cadrul unei ceremonii speciale de majorat.

Prințesa Leonor a Spaniei a împlinit 18 ani. Viitoarea regină a depus jurământul la Madrid

Viitoarea regină a Spaniei, Prințesa Leonor, a împlinit marți 18 ani și a marcat această etapă prin jurământul de credință față de Constituția spaniolă.

Prințesa Leonor și-a depus jurământul

Însoțită de părinții săi, Regele Felipe și Regina Letizia, și de sora sa în vârstă de 16 ani, Prințesa Sofia, la Congresul Deputaților din Madrid, Prințesa Leonor a jurat loialitate țării sale în fața Cortes Generales (parlamentul spaniol), la împlinirea majoratului.

sursa: profimedia

„Jur să-mi îndeplinesc cu fidelitate îndatoririle, să păstrez și să veghez la respectarea Constituției și a legilor, să respect drepturile cetățenilor și ale Comunităților Autonome, precum și loialitatea față de rege”, a declarat Leonor în timpul ceremoniei solemne din Cameră.

Francina Armengol, președinta Cortes Generales, i-a acceptat jurământul și i-a răspuns: „Cortes Generales tocmai a primit jurământul pe care Alteța Voastră l-a depus, în conformitate cu Constituția, ca moștenitor al Coroanei. Doamnelor și domnilor. Trăiască Constituția! Trăiască regele! Trăiască Spania!”
Prințesa de Asturia a continuat o tradiție importantă atunci când a ajuns la vârsta majoratului și a călcat pe urmele tatălui său.

Potrivit instanței, articolul 61.2 din Constituția spaniolă prevede că „Prințul moștenitor, la împlinirea vârstei majoratului, și regentul sau regenții, la preluarea funcțiilor, vor depune același jurământ, precum și cel de fidelitate față de rege”. Regele Felipe, în vârstă de 55 de ani, a făcut același jurământ la împlinirea vârstei de 18 ani, în 1986, iar fiica sa cea mare poate acum să acționeze ca regent în absența sa, potrivit Daily Mail.

sursa: profimedia

Ceremonia s-a încheiat într-un mod patriotic, când muzicienii Gărzii Regale au interpretat imnul național și s-a tras un foc de armă de 19 salve de tun pe esplanada Catedralei Almudena, unde Felipe și Letizia s-au căsătorit în 2004. Familia regală spaniolă s-a deplasat la pupitrul de presă, unde Prințesa Leonor a primit medalii din partea președinților Congresului și Senatului și a semnat cea de-a doua ediție a Cărții de Onoare a Congresului Deputaților.

Familia regală și-a făcut timp pentru a saluta reprezentanții guvernului, oficialii și alți oaspeți invitați la eveniment în Sala Pașilor Pierduți, înainte de a asista la parada militară de afară. La procesiune au participat unități din toate cele trei armate și din Garda Civilă, un omagiu potrivit pe fondul pregătirii militare de trei ani a Prințesei Leonor în cadrul Armatei, Marinei și Forțelor Aeriene.

Viitoarea regină a primit cel mai înalt ordin cavaleresc din Spania

Prințesa Leonor, părinții și sora ei s-au deplasat apoi la Palatul Regal din Madrid, unde Regele Felipe i-a înmânat moștenitoarei sale Colanul Ordinului Regal și Distins al Spaniei Carlos al III-lea. Distincția istorică este cel mai înalt ordin cavaleresc din Spania, acordat pentru a recunoaște serviciile exemplare aduse națiunii, și este alcătuit din cinci grade.

sursa: profimedia

Potrivit curții, colierul este rezervat exclusiv membrilor familiei regale spaniole și șefilor de stat și de guvern, precum și cetățenilor care au deținut gradul de Mare Cruce timp de cel puțin trei ani. Doar 25 de cetățeni spanioli în viață (cu excepția familiei regale) pot primi colierul la un moment dat.

După ce a fost oferită distincția, Regele Felipe și Regina Letizia, în vârstă de 51 de ani, au găzduit un prânz pentru peste o sută de invitați.

Citește și:
Ce spune Andreea Antonescu despre o împăcare cu tatăl mezinei sale: „Ne poate surprinde următoarea secundă…'

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people