Pe bârnă la 60 de ani! Nadia Comăneci este în formă maximă

Nadia Comăneci este în formă maximă la aproape 60 de ani. Legendara gimnastă a făcut o piruetă pe bârnă, demonstrând că unele abilități rămân pentru totdeauna.

Pe bârnă la 60 de ani! Nadia Comăneci este în formă maximă

Nadia Comăneci este una dintre legendele gimnasticii la nivel mondial, sportiva originară din Onești intrând în istoria sportului odată cu performanța sa uluitoare de la Montreal, atunci când a obținut prima notă de 10 din gimnastică. Chiar anul acesta fosta sportivă a aniversat 45 de ani de la momentul iconic, petrecut la Jocurile Olimpice din Canada, în 1976, atunci când nici măcar tabelele de notare nu au putut să redea nota maximă pe care o primea, în premieră, un sportiv.

Pentru că unele lucruri nu se uită niciodată, gimnasta demonstrează că este în formă maximă și acum. Nadia Comăneci este acum protagonista unui scurt material video postat pe propriile conturi de pe rețelele Twitter și Instagram, în care face dovada că poate executa cu ușurință o piruetă pe bârnă chiar și acum, decenii după ce a părăsit competițiile, la aproape 60 de ani. Sportiva va împlini această vârstă pe data de 12 noiembrie.

În sala de sport în care revine periodic, Nadia Comăneci a executat perfect și fără ezitări mini-exercițiul, și a scris, în descrierea materialului video pe care l-a arătat publicului: „E ca mersul pe bicicletă… Lucruri pe care nu le uiți niciodată”.

Nadia Comăneci este sportiva din România care a obținut o uriașă notorietate datorită profesionalismului său. Primului 10 obținut de ea i-au urmat alte șase note maxime, fiind supranumită la acea vreme în presa internațională Zeița de la Montreal. Performanța ei a inspirat numeroase alte fete să practice sportul și a generat un fenomen global. Sportiva locuiește acum în Statele Unite, alături de soțul său, Bart Conner, pe care l-a cunoscut încă din adolescență, atunci când făceau amândoi sport la nivel competitiv. Cei doi au celebrat anul acesta 25 de ani de căsnicie, și au împreună un fiu, în vârstă de 15 ani, Paul Dylan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

Citește și:
Alec Baldwin a împușcat două persoane, omorând una, la filmările celui mai recent proiect în care joacă

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people