Marcia Cross povestește despre experiența sa cu cancerul anal, în speranța că va înlătura stigmatul legat de această boală

După aproximativ un an și jumătate de la aflarea diagnosticului, și anume, cancer anal, Marcia Cross vrea să distrugă pentru totdeauna stigmatul construit în jurul acestui subiect și povestește provocările prin care a trecut în lupta cu boala.

Marcia Cross povestește despre experiența sa cu cancerul anal, în speranța că va înlătura stigmatul legat de această boală

Actrița cunoscută pentru rolul din „Desperate Housewives”, în vârstă de 57 de ani, spune că experiența a schimbat-o cu adevărat. După trei luni de tratament și multe altele de regăsire a curajului de a vorbi despre ce i se întâmplă, Marcia Cross a decis să adreseze subiectul într-un interviu cu publicația People.

„Vreau să ajut la înlăturarea stigmatului din jurul cancerului anal. Am citit o mulțime de povești ale supraviețuitorilor de cancer, iar multe persoane, femei în special, erau mult prea rușinate să vorbească despre tipul de cancer pe care l-au avut. Există multă rușine în jurul acestui subiect. Vreau ca acest lucru să se oprească”, a explicat Marcia.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Happy day in the woods! #healthy #happy #grateful #nofilter #nofacelift #nophotoshop

O postare distribuită de reallymarcia (@reallymarcia) pe

Marcia a fost diagnosticată cu cancer anal în noiembrie 2017, în timpul unui control de rutină la ginecolog. După un an în remisie, cu o mică șansă de recuperare, potrivit medicului său, Marcia este recunoscătoare pentru că lucrurile încep să se îmbunătățească. „De fiecare dată când merg la toaletă, mă gândesc: „Este incredibil! Mulțumesc, corpule!”

De asemenea, își dorește ca oamenii să fie conștienți de simptome – care pot include sângerări anale, dureri, mâncărimi sau noduli – pentru a putea discuta orice fel de îngrijorare cu medicul lor. „Dacă un anumit lucru nu pare în regulă, ascultă-ți corpul și vorbește cu medicul tău. Nu îl ignora. Este un tip de cancer care se poate vindeca dacă este depistat la timp, așa cum a fost și cazul meu. Dacă tu sau o persoană apropiată sunteți diagnosticați, Fundația Cancerului Anal este o resursă incredibilă. Una la care apelez constant”,a  continuat Marcia.

Citește și:
Cum plănuiesc Katy Perry și Orlando Bloom să aibă o nuntă „perfectă'

Foto: Instagram, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people