Leonardo DiCaprio, nevoit sa inapoieze statului mai multe obiecte de arta

Leonardo DiCaprio a fost nevoit sa inapoieze statului mai multe obiecte de arta, printre care si o statueta Oscar castigata de Marlon Brando.

Leonardo DiCaprio, nevoit sa inapoieze statului mai multe obiecte de arta

Leonardo DiCaprio a fost nevoit sa inapoieze statului mai multe obiecte de arta, printre care si statueta Oscar castigata de Marlon Brando, pe care a primit-o de la unul din partenerii de productie pentru filmul „The Wolf of Wall Street”.

Autoritatile din Statele Unite au decis ca actorul va inapoia si un tablou pictat de Picasso pe care Leonardo l-a primit. Totodata, el va ceda si drepturile pentru doua comedii de la Hollywood.

Leonardo DiCaprio este nevoit sa respecte aceste cereri, el primind cadourile din partea unor persoane cercetate in dosare de spalare de bani.

Potrivit cercetarilor anchetatorilor, milioane de dolari din fondurile de investitie 1Malaysia Development Berhad, create de Najib Razak au fost folosite de asociati in alte scopuri. Najib a negat ca ar fi luat acesti bani, insa 700 de milioane de dolari se pare ca au fost urmarite de anchetatori catre conturile deschise in numele sau.

Anchetatorii incearca sa demonstreze ca filmele „Dumb and Dumber To', „Daddys Home' si „The Wolf of Wall Street', au fost finantate cu bani furati de la 1MDB. Cele trei filme au fost produse de Red Granite, o companie fondata de fiul vitreg al lui Najib, Riza Aziz.

Autoritatile l-au acuzat si pe Jho Low, un finantator malaezian ca furat 400 de milioane de dolari din acest fond de investitii, transferand banii in conturile sale din Statele Unite. Acesta ar fi folosit banii pentru petreceri, jocuri de noroc si yachturi, insa pana acum Jho Low nu a fost condamnat.

Jho Low este cel care il leaga pe Leonardo DiCaprio de acest caz, autoritatile spunand ca acesta a folosit 3,2 milioane de dolari (proveniti din 1MDB) pentru a-i cumpara actorului un tablou pictat de Picasso. Acesta i-a trimis drept cadou de ziua lui de catre un prieten de-a lui Low, dovada fiind biletul care l-a insotit: „La multi ani, draga Leonardo DiCaprio! Acest cadou este pentru tine.

Actorul a primit din partea acestor oameni mai multe opere de arta, iar Oscarul castigat de Marlon Brando i-a fost daruit de catre Red Granite drept multumire pentru munca depusa pentru filmul „The Wolf of Wall Street'.

Citeste si:
Bella Hadid si Leonardo DiCaprio formeaza un cuplu?

Purtatorul de cuvant al lui Leonardo Dicaprio a declarat ca acesta a acceptat cadourile pentru a strange fonduri pentru organizatia sa, care lupta pentru protejarea mediului. Totodata, acesta a decis sa colaboreze cu Departamentul de Justitie si sa inapoieze aceste bunuri.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people