Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare intentat lui Amber Heard. Primele declarații ale actorului

Johnny Depp a făcut primele declarații după ce a câștigat procesul cu fosta lui soție.

Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare intentat lui Amber Heard. Primele declarații ale actorului

Procesul lui Johnny Depp împotriva fostei sale soții, Amber Heard, a scos la iveală scene de violență care ar fi avut loc între cei doi soți. Depp a dat-o în judecată pe Heard pentru defăimare, după ce aceasta a publicat, în 2018, un eseu în Washington Post în care a scris despre violența împotriva femeilor, mărturisind că este o victimă și implicând că Depp a fost abuzatorul ei. Depp a pretins că Heard a făcut acuzațiile pentru atenție și vizibilitate, factori care ar ajuta-o în carieră. Johnny Depp i-a cerut lui Heard daune de 50 de milioane de dolari, în vreme ce Amber Heard l-a acționat, la rândul ei, în instanță pe actor.

După 3 zile de deliberări, juriul a decis că Depp va primi 10 milioane de dolari în daune compensatorii și alte 5 milioane în daune punitive. Totuși, în verdictul juriului se arată că și Amber Heard a fost defăimată, însă nu de Depp, ci de avocatul acesteia, Adam Waldman. Prin urmare, ea va primi 2 milioane dolari în daune compensatorii, însă fără daune punitive. Există însă posibilitatea legală ca ambele părți implicate în proces să conteste decizia juriului în următoarele luni.

Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, a fost prezentă în sala de judecată în momentul în care juriul a anunțat decizia, în timp ce Johnny Depp, în vârstă de 58 de ani, a lipsit, conform reprezentanților săi, din cauza „unor angajamente profesionale stabilite anterior”.

Johnny Depp, primele declarații oficiale după ce a câștigat procesul

„Acum șase ani, viața mea, viața copiilor mei, viața celor mai apropiați mie și, de asemenea, viața oamenilor care de mulți, mulți ani m-au susținut și au crezut în mine, s-au schimbat pentru totdeauna. Totul într-o clipă”, a declarat starul din „Pirații din Caraibe” în declarația oficială.

„Mi-au fost aduse acuzații false, foarte grave și penale prin intermediul mass-media, ceea ce a declanșat un asalt nesfârșit de conținut plin de ură, deși nu mi s-a adus vreo acuzație oficială. Totul a călătorit deja în jurul lumii de două ori într-o nanosecundă și a avut un impact seismic asupra vieții și carierei mele. Și șase ani mai târziu, juriul mi-a dat viața înapoi. Sunt cu adevărat recunoscător.”

„Decizia mea de a intenta acest caz, cunoscând foarte bine obstacolele legale cu care mă voi confrunta și spectacolul inevitabil, mondial, din viața mea, a fost luată doar după o analiză considerabilă”, a menționat el.

„Încă de la început, scopul acestui proces a fost să dezvăluie adevărul, indiferent de rezultat. A spune adevărul a fost ceva ce le datoram copiilor mei și tuturor celor care mi-au rămas neclintiți în sprijinul lor.”, a mai precizat actorul.

Depp a mai declarat că mă simte „liniștit” și a fost „copleșit de revărsarea de iubire și de sprijinul colosal și bunătatea din întreaga lume”.

„Sper că încercarea mea de a spune adevărul îi va fi ajutat pe alții, bărbați sau femei, care s-au aflat în situația mea și că cei care îi susțin nu vor renunța niciodată”, a mai spus el. „Sper, de asemenea, să revin acum la nevinovat până la proba vinovăției, atât în instanțe, cât și în mass-media”.

Depp și-a încheiat declarația cu un citat în latină, „Veritas numquam perit”, care se traduce prin „Adevărul nu piere niciodată”.

Atât Heard, cât și Depp au depus mărturie în cadrul procesului despre experiențele din căsnicia lor zbuciumată, Heard susținând că vedeta din „Edward Scissorhands” a bătut-o și a amenințat-o că o va ucide, în special în momentele când el lua droguri și consuma alcool. De asemenea, ea l-a acuzat pe Depp că a cedat acceselor de gelozie, în special din cauza interacțiunilor ei cu fostul ei coleg James Franco, și că a numit-o „târfă”.

Procesul a devenit un spectacol uriaș pe parcursul celor șase săptămâni cât a durat, fanii celor doi au purtat discuții aprinse pe social media iar declarațiile celor doi și ale martorilor au devenit virale.

Citește și:
Raluca Bădulescu și soțul ei se despart după 13 ani de relație

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people