Joaquin Phoenix a salvat o vacă și un vițel de la abator

Actorul Joaquin Phoenix a salvat o vacă și un vițel de la abator la două zile de la Premiile Oscar, unde a criticat dur industria cărnii și nu numai.

Joaquin Phoenix a salvat o vacă și un vițel de la abator

Pe 10 februarie au avut loc Premiile Oscar, unde Joaquin Phoenix a avut un discurs dur la adresa industriei cărnii, acesta criticând modul în care animalele sunt tratate. „Ne simţim îndreptăţiţi să inseminăm artificial o vacă şi să îi furăm vitețul, chiar dacă strigătele sale de disperare sunt inconfundabile. Apoi îi luăm laptele care e destinat puiului şi îl punem în cafeaua şi în cerealele noastre”.

Discursul actorului a fost apreciat la nivel global, mulți lăudându-l pe acesta pentru că a avut curajul să vorbească despre un subiect inconfortabil pentru multe persoane. Joaquin Phoenix a demonstrat la doar două zile după acest discurs că se implică activ în protejarea animalelor, el salvând o vacă și un vițel de la abator.

Joi a fost făcut public un video cu actorul în timp ce salvează vaca și vițelul de doar trei zile de la un abator din California. Video-ul postat de The Farm Sanctuary îl arată pe Joaquin Phoenix, însoțit de mama sa, Heart, în vizită la abatorul Manning Beef din Pico Rivera, alături de el fiind și reprezentanţi ai organizaţiei The Farm Sanctuary şi de o delegaţie a grupului de activişti pentru drepturile animalelor Los Angeles Animal Save.

Joaquin Phoenix a vorbit acolo cu Anthony Di Maria, CEO-ul abatorului, care i-a povestit actorului despre politica sa de a nu ucide mame cu pui. Apoi cei doi au început o dezbatere cu privire la sacrificarea animalelor la abator, Anthony Di Maria considerând că această activitate se numește „recoltare”, în timp ce actorul o vede drept o „crimă”.

După preluarea animalelor, actorul și mama sa le-au escortat până la camionul cu care au fost transportate. Joaquin Phoenix a dat și nume animalelor, Liberty și Indigo. „Nu aş fi crezut niciodată să găsesc un prieten într-un abator, însă întâlnirea cu Anthony şi faptul că mi-am deschis inima spre el, m-a făcut să înţeleg că s-ar putea să avem mai multe lucruri în comun decât lucruri care ne fac diferiţi. Fără gestul său de generozitate, Liberty şi puiul ei Indigo ar fi avut un sfârşit îngrozitor”, a spus ulterior actorul prin intermediul unui comunicat.

„Liberty şi Indigo nu vor mai fi expuşi niciodată cruzimii şi nu vor mai fi atinşi de mâini aspre şi neîndurătoare. Speranţa mea este că îl vom vedea pe Indigo crescând alături de mama sa Liberty la Farm Sanctuary şi că ne vom aduce aminte că prietenia poate răsări din cele mai neaşteptate locuri şi că indiferent de cât suntem de diferiţi, bunătatea şi compasiunea trebuie să conducă totul în jurul nostru”, a adăugat Joaquin.

Citește și:
Cele mai importante momente de la Premiile Oscar 2020

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people