Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, s-a refugiat în România pe fondul războiului din Ucraina

Jamala este invitata specială de la Eurovision 2022, selecția națională. Artista va urca pe scenă sâmbătă seara, pe 5 martie.

Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, s-a refugiat în România pe fondul războiului din Ucraina

Jamala va urca pe scena de la Eurovision România 2022 sâmbătă seara. Artista și fosta câștigătoare Eurovision 2016 este invitată în finala de pe 5 martie a concursului internațional, la selecția națională. Jamala se află acum în România după ce s-a refugiat la noi în țară alături de familia ei, de teama războiului din Ucraina.

Susana Alimivna Jamaladinova, cunoscută după numele de scenă Jamala, a câștigat ediția din 2016 a concursului internațional. Artista a impresionat publicul din toată Europa și i-a convins pe fani să o voteze. Astfel, cântăreața va fi prezentă în finala de sâmbătă seara de la Eurovision România.

Jamala a câștigat Eurovision 2016

Artista a interpretat în urmă cu șase ani piesa „1994”, o melodie cu un mesaj politic, în care vorbește despre deportarea tătarilor din Crimeea. De asemenea, piesa interpretată de Jamala este prima melodie din istoria concursului Eurovision care conține versuri în limba tătară crimeeană. Victoria vedetei a adus Eurovisionul la Kiev în 2017.

În contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina, aproape un milion de persoane au fugit din țară de teama războiului. Printre acestea se află și Jamala, care s-a refugiat în România alături de copiii ei de frică să nu fie prinsă în atacurile terifiante din apropierea Kievului.

De asemenea, artista le-a mulțumit polițiștilor de frontieră cu lacrimi în ochi pentru că au lăsat-o să treacă cu familia ei și să se refugieze în România. În ultimele zile, Jamala a postat mai multe imagini și mesaje de solidaritate pentru victimele din Ucraina și a transmis un apel important

„Lume!!! Trebuie să te trezești! Cea mai amenințătoare situație este în zona CNE Zaporizhzhya – cea mai mare centrală nucleară din Europa. Armata rusă terorizează angajații stației și locuitorii orașului său satelit Energodar. Cel puțin doi civili au fost răniți după bombardarea și intrarea ocupanților ruși în Energodar. Rusia este în război și amenință întreaga Europă cu un dezastru tehnologic. Ucraina cere AIEA să creeze zone sigure de 30 de kilometri în jurul centralelor nucleare ucrainene!”, a scris Jamala pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

A post shared by Jamala (@jamalajaaa)

Citește și:
Propaganda lui Putin: ce le spun profesorii elevilor din Rusia despre război?

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people