Irina Rimes face dezvăluiri despre începuturile carierei sale: „Banii îi făceai din nunți, nu din concerte”

Cunoscuta artistă a lansat anul acesta al treilea album din carieră și îl pregătește pe al patrulea.

Irina Rimes face dezvăluiri despre începuturile carierei sale: "Banii îi făceai din nunți, nu din concerte"

Chiar dacă acum este una dintre cele mai importante vedete pop autohtone, pentru Irina Rimes succesul nu a venit peste noapte. O spune chiar ea în interviul acordat revistei ELLE în numărul de octombrie. Artista de 29 de ani s-a născut în Republica Moldova și a fost pasionată de muzică de când se știe, dar nu s-a gândit să se îndrepte spre o carieră în acest domeniu atunci când părinții au întrebat-o dacă nu i-ar plăcea mai mult să dea la Conservator decât la ASE, așa cum era stabilit.

„În general, în Moldova nu vezi perspectiva, pentru că ori se fac bani puțini din muzică, ori trebuie să muncești de zece ori mai mult, pentru că nu există o industrie propriu-zisă. Trebuie să te descurci cumva. Și de unde să începi, ce să faci? (…) Acolo munceam și scoteam piese ca să fiu cunoscută pentru a lua mai mulți bani la o nuntă, pentru că banii îi făceai din nunți, nu din concerte”, povestește Irina Rimes.

A încercat fără succes să pornească mai multe proiecte, dar și-a dat seama care este direcția spre care vrea să se îndrepte abia când s-a mutat în România alături de Andi Bănică, fostul ei soț. Chiar dacă parcursul ei nu a fost ușor, nu s-a dat bătută niciun moment. Irina Rimes spune că „norocul meu a fost că m-am născut ca mama, care e o persoană foarte flexibilă și care evoluează, așa că am evoluat ca să înțeleg anumite lucruri și să fiu confortabilă cu cine sunt. Și în momentul în care mi-am dat seama de asta, lucrurile s-au aranjat. Dar până atunci am fost într-o căutare continuă. De sine, de stil, de tot.”

Pentru că nu știa pe nimeni atunci când a ajuns în România, Irina Rimes povestește că a trăit ceva ce a numit „depresia imigrantului”. Compunea piese pentru artiste din Republica Moldova când Andi Bănică a venit cu ideea unei noi piese ce a devenit Visele, hitul care a lansat-o. De atunci a intrat în radarul industriei muzicale românești și a rămas acolo.

Recent, Irina Rimes a lansat al treilea album de studio – Pastila -, unde s-a jucat cu influențele trap și R&B și care reprezintă o schimbare de stil în discografia ei. Dar chiar dacă acum a devenit o vedetă pop în adevăratul sens al cuvântului, Irina nu e interesată să se promoveze mai mult decât ar fi cazul sau să devină un influencer.Nu sunt aici ca să influențez oameni. Desigur, am un cont de Instagram pe care încerc să-l folosesc cât mai eficient posibil, pentru că în momentul în care ai niște urmăritori automat ai și o mare responsabilitate de a răspândi niște valori frumoase, dar nu a fost ăsta niciodată motivul principal. Nu am vrut să educ oamenii sau să atrag oamenii. Totul s-a învârtit în jurul muzicii. Asta nu înseamnă că nu-mi place să-mi văd fața pe un outdoor, dar nu-mi place să fiu mai mult decât sunt. Eu sunt un writer în primul rând și apoi sunt cântărețul propriilor mele piese. Iar writer-ul stă acasă și scrie”, mai spune Irina Rimes în interviu.

Citește și:
EXCLUSIV: Alina Eremia – „Totul se schimbă rapid, trebuie să ții pasul și, în același timp, să rămâi autentic'

Fotografii: Christian Tudose
Realizatoare: Domnica Mărgescu, interviu de Paul Petrache

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people