Interviu Jessica Alba – „Comedia mi se pare cea mai dificila!”

Dintre toate genurile cinematografice pe care le-a incercat, comedia i se pare cea mai dificila. Jessica Alba vorbeste, in exclusivitate pentru ELLE, despre culisele celui mai recent film al sau, "Little Fockers", si despre cum e sa ii ai alaturi pe platoul de filmare pe greii comediei hollywoodiene.

Interviu Jessica Alba - "Comedia mi se pare cea mai dificila!"

O cunoasteti din serialul Flipper, iar prestatia ei in rolul stripteuzei Nancy Callahan din Sin City, regizat de Robert Rodri­guez, ramine una memorabila.

Jessica Alba (29 de ani) recunoaste ca a fost destul de intimidata la inceput de distributia ultimului film in care joaca. "Little Fockers", cel din urma film al trilogiei care a debutat acum zece ani cu "Meet the Parents", ii readuce impreuna pe Ben Stiller, Dustin Hoffman, Robert De Niro, Owen Wilson si Barbra Streisand.

ELLE: Cum a fost sa te alaturi echipei de la Little Fockers?

Jessica Alba: Filmarile la Little Fockers au fost o perioada foarte frumoasa din viata mea. Ben Stiller este, de departe, cel mai bun actor de comedie din generatia lui. Intotdeauna i-am admirat munca si era destul de coplesitor faptul ca ma duceam zilnic la lucru si trebuia sa dau nas in nas cu el. Mai e si Paul Weitz, un adevarat vizionar in materie de regie, asa ca, practic, am avut doi oameni care aveau grija sa dau ce am mai bun. Am filmat citeva scene si alaturi de Owen Wilson, De Niro si Dus­tin Hoffman. Pe bune, a fost destul de provocator! (Ride)

ELLE: Si tu erai fata cea noua din clasa….

J.A.: Da, pentru ca toti cei­lalti luasera parte la acest pro­iect timp de un deceniu, cu exceptia personajului meu, al lui Harvey Keitel si celui al Laurei Dern.

ELLE: Spune-mi mai multe despre personajul tau…

J.A.: Eu joc rolul lui Andi Gar­cia si da, este o gluma. Personajul meu este unul foarte spu­mos, foarte extrovertit, complet natural si niciodata nu se gin­deste inainte sa vorbeasca. Spune exact ce gindeste si are atitudinea unei majorete. Andi este o reprezentanta de vinzari pentru o firma farmaceutica si stereotipul legat de acest gen de persoane este acela ca sint precum fostele majorete.

ELLE: Chiar asa, ai fost si tu majoreta?

J.A.: Nu! E amuzant, pentru ca n-am fost niciodata genul ala. N-am facut parte niciodata dintr-o echipa de majorete. Eram mai degraba genul singuratic, asa ca a fost distractiv sa joc acest rol.

ELLE: Ai avut ocazia sa lucrezi cu mari actori de comedie. E greu sa-ti pastrezi o mina serioasa cind filmezi scene cu ei?

J.A.: Poti sa rizi la o scena cind se face close-up pe ei, dar cind esti si tu in cadru si se filmeaza o scena wide shot, nu prea poti. Scopul meu in fiecare zi era sa incerc sa-l fac pe Ben sa iasa din rol si sa rida.

ELLE: Si Dustin Hoffman e foarte amuzant…

J.A.: Dustin este cel mai dragut si sensibil om din lume. M-am uitat de atitea ori la filmele sale si sa lucrez cu el a fost pur si simplu un vis devenit realitate.

ELLE: Apropo de legende, este a doua oara cind lucrezi cu Robert De Niro. Cum a fost prima data cind ati lucrat impreuna?

J.A.: Da, prima data cind am filmat o scena cu el a fost in Machete. Eram terifiata si i-am spus lui Robert Rodriguez ca sint speriata si el mi-a zis: e OK, fa asta si asta si o sa fie bine. Eu imi proiectasem aceasta imagine despre el din cauza ca toata viata mea l-am urmarit jucind.

ELLE: Este greu sa joci comedie?

J.A.: Comedia mi se pare cea mai dificila. La alte genuri de film, e subiectiv ce merge si ce nu. Daca este o scena emotionanta intr-o drama sau o scena importanta intr-un film horror, este subiectiv daca scena e buna sau nu. Dar la o comedie, daca nu-i faci pe oameni sa rida, ai dat-o in bara.

ELLE: Poti sa-ti dai seama cind lucrurile merg bine?

J.A.: De obicei, daca aud echipa chicotind, e bine.

ELLE: Lumea presupune intotdeauna ca daca filmezi comedii, atmosfera e plina de risete cind camera se opreste. Asa este?

J.A.: Nu chiar. Nu poti sta conectat si in acelasi timp sa rizi intruna. Fiecare isi pastreaza energia pentru filmare. E o atmosfera destinsa, dar nu e ca si cind fiecare incearca sa fie cel mai amuzant. Actorii de comedie sint oricum mai timizi si introvertiti.

ELLE: Ai bifat aproape toate genurile de film. A ramas vreunul neincercat?

J.A.: Cel de actiune. (Ride) Nu cred ca am facut un film de actiune suta la suta.

ELLE: In asta sta tot farmecul, sa faci filme atit de diferite?!

J.A.: Desigur! Inainte sa am un copil, eram concentrata sa fac lucruri cit mai diverse si nu ma interesa atit de tare cine facea filmul respectiv, ci doar rolul in sine. Dupa ce am nascut-o pe fiica mea, am mizat mai putin pe latura de business a meseriei mele si acum ma ghidez numai in functie de cel care face filmul. Asa ca nu stiu ce urmeaza… poate un film de mica anvergura, poate unul enorm. Sincer, chiar nu stiu! 

Traducere si adaptare de Ioana Manastireanu
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people