Emma Stone vorbește despre perioada în care s-a confruntat cu anxietatea și atacurile de panică

Emma Stone povestește experiența „înspăimântătoare” a primului atac de panică pe care l-a avut și perioada de terapie în care a scris cartea „I Am More Than My Anxiety”.

Emma Stone vorbește despre perioada în care s-a confruntat cu anxietatea și atacurile de panică

În cadrul unui interviu pentru Child Mind Institute, Emma Stone a discutat despre primul atac de panică pe care l-a avut și cum acel moment „înspâimântător” s-a repetat pe parcursul următorilor ani. „După clasa întâi, înainte să intru clasa a doua, am avut primul atac de panică. A fost foarte infricoșător și copleșitor. Eram acasă la o prietenă și dintr-o dată eram convinsă că a pornit un incendiu și întreaga casă ardea. Stăteam în camera ei și evident, casa nu era în flăcări, dar nimic nu mă putea face să cred că nu urmează să murim”.

Actrița a continuat prin a spune că aceste lucruri i s-au întâmplat constant în următorii doi ani, fiindu-i din ce în ce mai greu să meargă la școală. Emma a explicat că mergea în cabinetul asistentei în fiecare zi în clasa a doua prefăcându-se bolnavă pentru a o putea suna pe mama ei să o ia acasă. După o vreme, actrița a început să facă terapie, unde a fost diagnosticată cu anxietate și tulburări de panică.

Cu toate acestea, Emma nu a știut niciodată că este bolnavă. „Sunt foarte recunoscătoare că nu am știut că sufăr de o boală. Voiam să devin actriță și nu erau prea mulți actori care vorbeau despre experiențele lor cu atacurile de panică”.

Emma Stone a dezvăluit pentru Rolling Stone în 2016 că în perioada terapiei a scris o carte intitulată „I Am More Than My Anxiety”, în care desena diverse lucruri și situații. „Am desenat un monstru mic și verde care stătea pe umărul meu și îmi vorbea în ureche, spunându-mi toate aceste lucruri care nu sunt adevărate. Și de câte ori îl ascult, crește și mai mult. Dacă îl ascult suficient de mult, mă distruge. Dar dacă întorc capul și îmi continui treaba, lăsându-l să vorbească, dar fără să îi acord atenție, se micșorează și dispare”.

Deși au trecut mulți ani de atunci,  Emma Stone încă se confruntă cu atacurile de panică, pe care încearcă să le diminueze mergând în continuare la terapeut și apelând la prieteni și familie ori de câte ori se simte izolată.

Citește și:
Emma Stone a vorbit deschis despre căsătorie și copii

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people