Cum se desfășoară petrecerea secretă de Crăciun organizată de Regina Elisabeta a II-a?

Recepția anuală de Crăciun organizată de Regina Elisabeta a II-a pentru diplomații străini la Palatul Buckingham este un eveniment despre care nu se cunosc prea multe detalii, de aceea suntem foarte curioși să aflăm câteva dintre aspectele făcute publice până acum.

Cum se desfășoară petrecerea secretă de Crăciun organizată de Regina Elisabeta a II-a?

Recepția are loc la începutul lunii decembrie și este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de familia regală. În această seară specială sunt invitate peste o mie de persoane, inclusiv Corpul Diplomatic, format din diplomați străini, ambasadori și comisari, oficiali ai guvernului, și membri seniori ai familiei regale.

Deoarece Corpul Diplomatic este acreditat Coroanei și nu guvernului, ocazia este de natură regală și se susține la Palatul Buckingham. Dress code-ul oficial este „cravată albă”, adică ținute cât mai elegante, care conțin diamante, tiare, medalii și decorații regale. Bărbații poartă un papion alb și frac, în timp ce femeile se îmbracă în rochii lungi, de gală, completate de bijuterii.

Anul trecut, Palatul Buckingham a dezvăluit o fotografie rară din interiorul evenimentului, în care apar Prințul Philip, Prințul Charles și Prințul William, purtând decorațiile cavalerești, acordate în urma serviciilor deosebite aduse statului britanic. Diplomații trebuie să poarte costumul național al țării de proveniență, creându-se astfel o atmosferă inedită și din punct de vedere cultural.

Evenimentul este organizat până în cel mai mic detaliu, programul fiind unul foarte specific; iar invitații trebuie să prezinte pașaportul pentru a putea trece de ușa principală. Recepția este dată în onoarea invitaților internaționali, iar după ce aceștia petrec puțin timp unii în compania celorlalți, o fanfară anunță sosirea Reginei și a familiei regale.

Regina este însoțită către invitați și îi sunt prezentați astfel încât să poată purta o scurtă conversație cu ei. Toți cei prezenți au ocazia să asiste la tradițiile regale și să experimenteze ceva ce puțini oameni au ocazia.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a a invitat-o pe mama lui Meghan Markle să petreacă Crăciunul alături de familia regală

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people