Cum răspunde designerul Alexander Wang acuzațiilor de agresiune sexuală care i se aduc

Creatorul de modă american Alexander Wang este acuzat că ar fi agresat sexual mai multe modele.

Cum răspunde designerul Alexander Wang acuzațiilor de agresiune sexuală care i se aduc

Designerul Alexander Wang se află de câteva zile în mijlocul unui adevărat scandal. Creatorul de modă a fost acuzat de hărțuire sexuală de modelul Owen Mooney, dar și de alte persoane care au dorit să își păstreze anonimatul. Într-un clip video de pe TikTok, Mooney a povestit cum a fost pipăit de Wang într-un club din New York. La scurt timp după această postare, povești similiare au fost expuse și de alte persoane pe diverse conturi de Instagram ce au legătură cu industria modei. Acestea susțineau de asemenea că Wang obișnuia să consume droguri, și că îi forța și pe alții să o facă, pentru ca apoi să le facă avansuri sexuale nedorite.

Wang neagă însă toate aceste acuze. „În ultimele zile, mi-au fost aduse acuzații nefondate și grotesc de false. Aceste afirmații au fost amplificate în mod greșit de anumite conturi din social media, recunoscute pentru postarea de materiale defăimătoare din surse nedivulgate și/sau anonime, cu zero dovezi sau fără orice fel de verificare a faptelor „, a spus Wang în declarație oferită publicației PEOPLE.

„Să văd cum aceste minciuni au fost perpetuate ca adevăruri m-a înfuriat. Nu am avut niciodată un astfel de comportament atroce și nu m-aș comporta vreodată așa cum a fost pretins să am făcut-o. Vreau să rezolv această problemă și să aflu cine este responsabil pentru aceste afirmații și pentru răspândirea lor în online.”

Designerul a continuat declarația afirmând că „Echipa mea face tot ce îi stă în putință pentru a investiga aceste afirmații și promit să rămân onest și transparent pe tot parcursul acestui proces. Sunt norocos că am primit o cantitate copleșitoare de sprijin în ultimele zile și sunt recunoscător celor care stau alături de mine în acest moment.”

Avocata Lisa Bloom este cea care îi reprezintă pe bărbații care au prezentat acuzațiile de agresiune împotriva designerului de modă Alexander Wang.

„Modelele nu sunt elemente de recuzită și au aceleași drepturi la locul de muncă ca toți ceilalți. Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în acest sens și sunt fericită să vorbesc gratuit și confidențial cu oricine, inclusiv cu martorii.”, a declarat avocata pentru site-ul PEOPLE.

Citește și:
Kris Jenner și Kourtney Kardashian se apără în fața acuzațiilor de hărțuire sexuală

Foto: profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people