Controversă legată de serialul Vlad: scene de sex, filmate la Observatorul Astronomic din București

Filmările unei scene de sex din serialul Vlad în interiorul Observatorului Astronomic Vasile Urseanu din București au generat controverse în mediul online.

Controversă legată de serialul Vlad: scene de sex, filmate la Observatorul Astronomic din București

Serialul Vlad, difuzat de Pro TV, a generat controverse după filmarea unei scene erotice la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucureşti, mai mulți actuali și foști angajați ai instituției protestând în fața a ceea ce numesc o „denigrare a spaţiului istoric”. Filmările au avut loc în luna septembrie, dar abia acum a fost difuzat episodul care conține respectivele scene.

Episodul din serialul Vlad a fost difuzat de Pro TV luni seara, fiind disponibil dinainte pe platforma voyo, iar scenele care au născut dezbateri intense îi au drept protagoniști pe actorii Adrian Nartea și Ada Lupu, filmați în timpul unei partide de sex. În serial mai joacă actorii Olimpia Melinte, Victoria Răileanu, Andrei Aradits, Emilian Oprea, Monica Bârlădeanu

Elizabeth Petrescu, astronom și fostă angajată a Observatorului Astronomic, care lucrează în prezent la Agenția Spațială Europeană, a criticat dur faptul că instituția a permis filmarea acestor scene pentru serialul Vlad în cadrul muzeului. „Observatorul Astronomic ‘Urseanu’ a fost vândut pe suma de 5.000 lei”, a scris aceasta. „Se spune că ‘publicitatea negativă’ e bună şi ea, că îţi aduce vizibilitate, nu? Dar dacă ţi-aş spune că, pentru acest scop, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti – Adrian Aurel Majuru – a decis să aducă mai mulţi oameni prin a lăsa să se filmeze o scena intimă într-unul dintre muzeele unde tu îi calci pragul pentru cultură, istorie şi educaţie. (…) Directorul MMB a decis ca popularizarea astronomiei şi a Observatorului Astronomic să nu mai fie ‘tradiţională’ prin cursuri de astronomie, expoziţii, prezentări, workshop-uri sau planetariu, ci printr-o filmare cu glume proaste, inculte şi sex, care cu siguranţă vor aduce mai mulţi oameni pasionaţi”.

Și Oana Dușmănescu, angajată demisionară a Observatorului Astronomic, a povestit pe contul său de Facebook cum a fost prezentă la filmările pentru serialul Vlad și și-a prezentat demisia după ce superiorii săi nu i-au luat în seamă observațiile legate de conținutul scenelor. „Am fost acolo în noaptea filmărilor. Șefii de la muzeu credeau ca acolo vor veni 5 oameni cu o camera și cu doua becuri și trei actori. Ei bine, au fost 80 de oameni cu camere, lumini, machiaj, garderobă, sunet, trav uri și alte chestii care au transformat Observatorul într-un platou în toată regula. În paralel, într-o seară obișnuită de observații, ca regulă antiCovid, noi trebuia sa numărăm vizitatorii la intrare, sa nu depășească 20 în același timp, asta fără să mai avem pază la poartă de câteva luni bune. La sfârșitul lui septembrie, după filmare, am semnalat superiorilor mei ce s-a întâmplat, ca sex în cupola nu merge în casa astronomiei românești. Văzusem cu ochii mei, dar directorul adjunct m-a luat la mișto: ‘E, pe naiba, sex’. Apoi când mi-am întrebat șefii dacă au citit scenariul atunci când au aprobat filmarea într-un loc unde practic s-a născut astronomia românească, o angajată care nu mi-era nimic pe scară ierarhică m-a sunat spunându-mi ca mi am deranjat șefii și că ar trebui sa fiu mai puțin jurnalistă și mai mult muzeograf. A doua zi mi-am prezentat demisia. Ni s-a spus că suma din contract pentru care s-au filmat 12 ore în Observatorul Astronomic este de 5.000 de lei. Atât costă munca de un secol și ceva a oamenilor de acolo. Doresc să-mi anunț foștii șefi că Observatorul Astronomic, printre cele mai vizitate obiective turistice din București, strânge 5.000 de lei în 10 zile bune, ceea ce multe alte muzee nu fac. Îl voi invoca aici pe Nicușor Dan, cu speranțe reduse însă. Nu a părut nici dumnealui vreodată interesat de muzeele din cadrul MMB, care mai de care mai frumos și mai semnificativ în contextul culturii, științei și artei din București.”

Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru, a fost contactat de News.ro pentru o reacție privind scenele din serialul Vlad filmate într-una dintre instituțiile din subordinea sa. Acesta a declarat că nu comentează reacțiile din spațiul public, observând că toate condițiile de legalitate pentru această filmare au fost îndeplinite, în baza unui acord semnat cu postul de televiziune Pro TV, deși în solicitarea acestora din urmă nu s-a menționat filmarea unor scene de sex.

Citește și:
Gabriela Prisăcariu a împlinit 29 de ani. Ce mesaj i-a transmis soțul ei, Dani Oțil

Foto: Instagram, capturi Vlad

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people