Cine este actorul care crede că a fost pacientul zero al pandemiei de coronavirus

Un celebru actor britanic e aproape convins că a avut COVID-19 înainte ca virusul să poarte un nume.

Cine este actorul care crede că a fost pacientul zero al pandemiei de coronavirus

Sigur ai cel puțin un prieten convins că răceala aia puternică din ianuarie 2020, mai puternică decât răcelile cu care era obișnuit, a fost COVID-19. Ei bine, se întâmplă și la case mari. Îndrăgitul actor britanic Benedict Cumberbatch crede că este posibil ca el să fi fost „pacientul zero” al pandemiei de coronavirus.

„Eram extrem de bolnav în momentul în care toate acele informaţii despre COVID au apărut dintr-o dată la începutul anului 2020,” a declarat starul de 44 de ani într-un interviu acordat ziarului The Independent. „Mi-am spus: Dumnezeule, am fost chiar pacientul zero.” 

„Eram atât de bolnav – a fost pneumonie borderline,' a adăugat el, amintindu-și că vomita între scene, în timpul filmărilor la The Mauritanian, în Cape Town, Africa de Sud.

În interviul publicat sâmbătă, Cumberbatch a spus că a fost chiar îngrijorat de faptul că nu e exclus să fi contribuit la propagarea virusului.  

Regizat de Kevin Macdonald, The Mauritanian este o dramă despre Mohamedou Ould Slahi, un bărbat acuzat de guvernul SUA că a recrutat pentru Al Qaeda, care a fost deținut timp de 14 ani la controversata închisoare militară americană Guantanamo Bay. Filmul este produs de SunnyMarch, compania independentă de film a lui Cumberbatch, care îl interpretează pe locotenentul colonel Stuart Couch, procurorul militar care a refuzat misiunea de a-l urmări în instanță pe Slahi. Guantánamo Diary, cartea lui Slahi despre torturile pe care le-a îndurat în detenție, a inspirat filmul.

Legat de tot ce a aflat despre închisoare cu ocazia acestui rol, Cumberbatch a spus că Guantanamo nu are ce căuta în lumea noastră și că, dacă va avea ocazia, îi va cere președintelui american Joe Biden să o desființeze.

„Cred că este un obiectiv atroce ca lumea liberă să încarcereze oamenii printr-o extrădare extraordinară, să-i tortureze și să extragă de la ei mărturii care consideră că sunt apoi utilizabile în urmărirea penală,” a spus Cumberbatch. „Este un loc cu adevărat periculos, inutil și ineficient … și au suferit destui oameni acolo.”

The Mauritanian poate fi văzut pe Amazon Prime. În film mai joacă Jodie Foster și Tahar Rahim.

Citește și:

Celia, despre experiența ei cu COVID-19: „Am stat două săptămâni și două zile în spital'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people