Cătălin Botezatu îi răspunde Andreei Tincu, după controversa privind ținutele create de aceasta și purtate de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Ținutele create de Andreea Tincu și purtate de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a sunt din nou în centrul atenției.

Cătălin Botezatu îi răspunde Andreei Tincu, după controversa privind ținutele create de aceasta și purtate de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Ținutele create de Andreea Tincu și purtate de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a sunt din nou în centrul atenției.

Andreea Tincu este cea care a realizat rochiile purtate de Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a în Londra. Designerul român colaborează de ani buni cu Prima Doamnă a României și o îmbracă pentru evenimentele sale oficiale. Cu toate acestea, ținutele purtate de soția lui Klaus Iohannis au fost criticate de către Cătălin Botezatu, motiv pentru care Andreea Tincu a reacționat.

Rochiile purtate de Carmen Iohannis nu au fost deloc pe placul lui Cătălin Botezatu. Designerul a criticat atât ținuta purtată de Prima Doamnă la dineul găzduit de Regele Charles al III-lea, cât și rochia purtată la ceremonia de înmormântare. Cătălin Botezatu a făcut comentarii referitoare la cusătura rochiilor, decolteul acestora, dar și la adresa accesoriilor pe care Carmen Iohannis le-a purtat.

Ce a declarat Andreea Tincu despre ținutele create pentru Carmen Iohannis

În urma acestor critici, Andreea Tincu a reacționat și i-a transmis un mesaj lui Cătălin Botezatu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, designerul român și-a luat apărarea și și-a transmis punctul de vedere referitor la comentariile colegului său de breaslă.

„Dragă Cătălin, Ne cunoaștem de foarte mulți ani. Bineînțeles că o ținută poate să îți/îmi placă, indiferent cine este designerul ei. Cum bine ai zis, e din punctul tău de vedere, care poate fi corect sau nu, bine documentat sau nu. Decolteul Primei Doamne este absolut decent, chiar persoane din Familia Regală fiind de-a dreptul curajoase în această privința, după cum vedem în pozele atașate. Istoria evoluează, oamenii se schimbă, ne adresăm viitorului, nu rămânem etern tributari unui trecut. Suntem femei ale secolului XXI, avem dreptul să ne alegem ceea ce ne place și nu este corect să fim judecate după centimetri de material. Pălăria, accesoriu obligatoriu într-o ținută de acest gen, poate fi în stilul clasic, modern sau reinterpretată ușor avangardist. Vezi Jill Biden pentru exemplul cel mai grăitor. Voaleta are mai multe dimensiuni, nu ar fi arătat foarte bine ca toate doamnele să fie „învăluite” ca într-o colecție Margiela. Dress-ul transparent, eventual cu dungă fină, nu era tocmai varianta fericită, chiar dacă este deliciul prezentărilor de modă. E totuși o înmormântare. 100% dintre clientele mele poartă dress mat, nu aș putea să îți zic de ce nu vor dress transparent, cu luciu. Dacă hainele nu apar în poze exact ca în studio, bănuiesc că știi și tu foarte bine. De cele mai multe ori, le așezăm la poze și punem cele mai bune lumini, ceea ce este cu siguranță avantajul studioului. Nu cred că mâneca de la sacoul lui Kate Middleton stă în realitate cu multe cute și a fost dat produsul la gata, fără probe. Știi și tu că pentru un designer, calitatea este foarte importantă. În încheiere, am văzut că totuși ai apreciat lungimea rochiei. Mai mult, bănuiesc ai fost mândru de faptul că Prima Doamna Carmen Iohannis a purtat un produs creat de un designer român, la un eveniment de o importanță mondială”, este mesajul transmis de Andreea Tincu pe Facebook.

Cătălin Botezatu, noi declarații privind ținutele create de Andreea Tincu

„Dragă, Andreea Tincu,

Respectul e reciproc. Am făcut comentariul legat de o ținută fără să doresc să lezez, în vreun fel, creativitatea designerului, cu atât mai mult personajul (n.red.: Carmen Iohannis).

Din punctul de vedere al unei etichete, există niște reguli scrise, EFECTIV scrise, în privința unei ținute. Îmi susțin punctul de vedere, indiferent de trenduri și evoluția fashionului. Astfel de ținute nu permit mâini goale sau decolteuri la funeralii, anumite lungimi ale rochiilor. Sunt interzise cu desăvârșire foarte multe accesorii cum a fost cazul, de pildă, chiar al unor figuri regale”, a transmis Cătălin Botezatu creatoarei de modă Andreea Tincu prin intermediul FANATIK.

Designerul a ținut să sublinieze că ținutele pe care doamnele le poartă la o astfel de ceremonie trebuie să fie cât mai sobre, fără a lăsa la vedere părți ale corpului.

„În cazul unor funeralii, mai ales că sunt primele doamne sau capetele încoronate, VIP-urile feminine trebuie să fie cât mai sobre. Cu alte cuvinte, negru… fără goliciuni', este lecția oferită de Botezatu. S-a respectat lungimea rochiilor. Cu toate că doamna Iohannis a apărut mereu cu rochii ușor sub genunchi, lucru pe care l-am mai spus. Aici s-a respectat eticheta. Totuși, era de preferat ca mâneca să nu fie trei sferturi. Să fi fost acoperită de un pardesiu, să nu se vadă goliciunile mâinilor.

Eu recomandam o altfel de voaletă pentru o primă doamnă, care arată chiar foarte bine. Se putea găsi un pălărier. Putea să poarte o pălărie mai elaborată, neagră, dar tot sobră.

Părul în bucle nu a fost o alegere tocmai ok, dar aici nu e vina Andreei Tincu, căci nu ea i-a făcut coafura. Ținuta părea ușor necălcată, iar la pensă, dacă te uiți, zici că o trag pensele. Trage la cusături și la pense. Asta arată că ținuta a fost făcută în pripă. Asta nu e o scuză pentru nimeni. Eu aș fi făcut probe de dimineața până seara”, a mai declarat Botezatu pentru sursa citată.

Citește și:
Adam Levine, acuzat de a cincea femeie că a început o conversație nepotrivită cu ea pe internet: „I-am spus că va fi prins'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people