Cât va costa nunta Prințesei Eugenie – suma este impresionantă

Prințesa Eugenie, fiica Prințului Andrew, se va căsători pe 12 octombrie cu partenerul său de peste 7 ani, Jack Brooksbank, ambasadorul brandului de tequila Casamigos.

Cât va costa nunta Prințesei Eugenie – suma este impresionantă

Surse citate de Mirror au dezvăluit faptul că nunta Prințesei Eugenie cu Jack Brooksbank va afecta serios bugetul de stat deoarece suma alocată pentru securitate, care este plătită din buget, este de 2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de dolari).

Cheltuielile cu securitatea reprezintă în cazul nunților regale cel mai costisitor aspect. Spre exemplu, la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle, care a costat aproximativ 45 milioane de dolari, suma alocată securității a fost de aproximativ 40 milioane de dolari. Nunta Prințului William cu Kate Middleton a costat aproximativ 34 milioane de dolari, din care 32 de milioane de dolari au fost cheltuielile dedicate securității, se arată într-un raport CBS news.

Deși în mod normal familia regală britanică este cea care suportă cheltuielile legate de nunțile regale, cele legate de securitatea publică sunt alocate din bugetul de stat.

Așa cum era de așteptat, britanicii nu sunt foarte încântați de costul major pe care trebuie să îl plătească din bani publici, ținând cont că Prințesa Eugenie nu este un membru marcant al familiei regale, este a noua în linie succesorală la tron și nici nu participă la cele mai importante evenimente oficiale precum Prințul William sau Prințul Harry.

Chris Williamson, membru al Parlamentului britanic, a declarat că este „indignat” de suma alocată din bugetul de stat, iar un alt membru al Parlamentului britanic, Emma Dent Coad, a declarat pentru Mirror că „în aceste timpuri cu riscuri ridicate de securitate este iresponsabil ca un membru minor al familiei regale să aibă o nuntă atât de publică și costisitoare. Poate că este momentul să regândim rolul și costurile membrilor mai puțin importanți ai familiei regale”.

Nu se știe exact care va fi costul total al nunții, partea care revine familiei regale britanice fiind totuși estimată între 500,000 și 1 milion de dolari.

Citește și:
Kate Middleton ar putea lipsi de la nunta Prințesei Eugenie, dar are un motiv bine întemeiat

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people