Care e semnificația numelui Lilibet Diana, ales de Prințul Harry și Meghan Markle pentru fiica lor?

Lilibet Diana este numele fiicei prințului Harry și a lui Meghan Markle, iar alegerea celor două nume este simbolică pentru monarhie și, probabil, o încercare a cuplului de a se reapropia de familia regală.

Care e semnificația numelui Lilibet Diana, ales de Prințul Harry și Meghan Markle pentru fiica lor?

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor este numele celui de-al doilea copil al Prințului Harry și al lui Meghan Markle, care s-a născut pe 4 iunie 2021. Nașterea fiicei celebrului cuplu, care și-a petrecut ultimele luni în lumina reflectoarelor, după dezvăluirile despre conflictele care au condus la ruptura decisivă de casa regală a Marii Britanii, vine ca un moment de calm – rudele prințului au transmis, toate, mesaje de felicitări și încurajare, părând să lase la o parte, pentru moment, neînțelegerile din familie.

La acest lucru poate să fi contribuit chiar alegerea numelui, care este încărcat de semnificații. Publicația Page Six a raportat că primul lucru făcut de Prințul Harry după nașterea lui Lilibet Diana a fost să o contacteze telefonic pe Regina Elisabeta, dar și pe tatăl său, Prințul Charles, și pe fratele său, Prințul William, pentru a le transmite fericita veste.

Încercarea de a păstra o relație în termeni buni cu familia este evidentă în alegerea numelor. După numeroase acuzații făcute la adresa Palatului, și deși Prințul Harry și Meghan Markle au subliniat în recentele dezvăluiri că nu au față de regină decât respect și dragoste, acum cei doi îi și transmit Reginei Elisabeta acest lucru mai evident, chiar din numele pe care îl poartă Lilibet Diana. Și asta pentru că Lilibet este porecla din copilărie a Reginei, pe care cei apropiați i-au dat-o atunci când aceasta era prea mică pentru a-și pronunța corect propriul nume. Astfel, numele de alint a fost preluat de întreaga familiei regală, legenda arătând că chiar tatăl reginei, Regele George VI, obișnuia să spună despre fiicele sale: „Lilibet este mândria mea, Margaret este bucuria mea.”

Regina a continuat să folosească porecla și mai târziu în viață, mai cu seamă semnându-se astfel în corespondența cu apropiații. Iar fotograful regal Arthur Edwards a declarat și că Lilibet era numele folosit de Prințul Philip, de Regina Mamă și de Prințesa Margaret în conversațiile cu Regina Elisabeta. „Văzând-o la înmormântare mi-a trecut prin cap că Regina nu mai are pe nimeni care să-i spună Lilibet”, declara acesta după funeraliile Prințului Philip.

Aceasta este prima semnificație cu trimitere la familie a numelui lui Lilibet Diana, în vreme ce cel de-al doilea nume, în mod evident, este ales ca un omagiu pentru Prințesa Diana, mama Prințului Harry, decedată într-un accident tragic în Paris, în august 1997, la vârsta de 36 de ani.

De asemenea, nou-născuta Lilibet Diana Mountbatten-Windsor împarte un nume cu vara ei, Prințesa Charlotte, al cărei numele este Charlotte Elizabeth Diana.

Citește și:
Ella Emhoff, fiica vitregă a Kamalei Harris, are un nou iubit

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people