Amber Heard, primele declarații după ce a pierdut procesul cu Johnny Depp: „Dezamăgirea pe care o simt este dincolo de cuvinte”

Amber Heard a făcut primele declarații după ce a pierdut procesul cu fostul soț, Johnny Depp.

Amber Heard, primele declarații după ce a pierdut procesul cu Johnny Depp: "Dezamăgirea pe care o simt este dincolo de cuvinte"

Johnny Depp a dat-o în judecată pe fosta lui soție, Amber Heard, pentru defăimare, după ce aceasta a publicat, în 2018, un eseu în Washington Post în care a scris despre violența împotriva femeilor, mărturisind că este o victimă și implicând că Depp a fost abuzatorul ei. Depp a pretins că Heard a făcut acuzațiile pentru atenție și vizibilitate, factori care ar ajuta-o în carieră. Johnny Depp i-a cerut lui Heard daune de 50 de milioane de dolari, în vreme ce Amber Heard l-a acționat, la rândul ei, în instanță pe actor.

După 3 zile de deliberări, juriul a decis că Depp va primi 10 milioane de dolari în daune compensatorii și alte 5 milioane în daune punitive. Totuși, în verdictul juriului se arată că și Amber Heard a fost defăimată, însă nu de Depp, ci de avocatul acesteia, Adam Waldman. Prin urmare, ea va primi 2 milioane dolari în daune compensatorii, însă fără daune punitive. Există însă posibilitatea legală ca ambele părți implicate în proces să conteste decizia juriului în următoarele luni.

Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, a fost prezentă în sala de judecată în momentul în care juriul a anunțat decizia, în timp ce Johnny Depp, în vârstă de 58 de ani, a lipsit, conform reprezentanților săi, din cauza „unor angajamente profesionale stabilite anterior”.

Amber Heard, primele declarații după ce a pierdut procesul cu Johnny Depp

„Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Am inima zdrobită că muntele de dovezi tot nu a fost suficient pentru a rezista puterii și influenței disproporționate ale fostului meu soț”, a spus Heard.

Sunt și mai dezamăgită de ceea ce înseamnă acest verdict pentru alte femei”, a continuat ea, precizând că această decizie a fost un „pas înapoi”.

„A dat timpul înapoi la o perioadă în care o femeie care vorbește și ia atitudine înseamnă că ar putea fi umilită în mod public. Ne întoarcem la ideea că violența împotriva femeilor nu trebuie luată în serios.”

Ea a mai adăugat: „Cred că avocații lui Johnny au reușit să determine juriul să treacă cu vederea problema cheie a libertății de exprimare și să ignore dovezile care au fost atât de concludente încât am câștigat în Marea Britanie”.

„Sunt tristă că am pierdut acest caz. Dar sunt și mai tristă că se pare că mi-am pierdut dreptul pe care credeam că îl aveam ca orice cetățean american – de a vorbi liber și deschis.”, a subliniat actrița.

Atât Heard, cât și Depp au depus mărturie în cadrul procesului despre experiențele din căsnicia lor zbuciumată, Heard susținând că vedeta din „Edward Scissorhands” a bătut-o și a amenințat-o că o va ucide, în special în momentele când el lua droguri și consuma alcool. De asemenea, ea l-a acuzat pe Depp că a cedat acceselor de gelozie, în special din cauza interacțiunilor ei cu fostul ei coleg James Franco, și că a numit-o „târfă”.

Procesul a devenit un spectacol uriaș pe parcursul celor șase săptămâni cât a durat, fanii celor doi au purtat discuții aprinse pe social media iar declarațiile celor doi și ale martorilor au devenit virale.

Citește și:
Raluca Bădulescu și soțul ei se despart după 13 ani de relație

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people