Alec Baldwin, prima declarație publică despre Halyna Hutchins: „O femeie a murit. Era prietena mea”.

Deși nu a putut oferi detalii despre tragicul incident produs pe platourile de filmare, Alec Baldwin a vorbit despre Halyna Hutchins, femeia pe care a împușcat-o mortal.

Alec Baldwin, prima declarație publică despre Halyna Hutchins: „O femeie a murit. Era prietena mea”.

În acest weekend, Alec Baldwin a vorbit pentru prima oară în public despre Halyna Hutchins,  operatoarea de origine ucraineană pe care a împușcat-o din greșeală pe platourile de filmare ale peliculei Rust.

„Se mai întâmplă accidente pe platourile de filmare, dar nu așa ceva”, a declarat actorul.

De asemenea, acesta le-a mărturisit reporterilor că nu poate face declarații despre tragicul incident pentru că ancheta este încă în desfășurare.

„Nu am voie să fac vreun comentariu pentru că este o anchetă în desfăşurare. Mi-a ordonat şeriful din Santa Fe. Nu pot să răspund la nicio întrebare legat de investigaţie. Nu pot”.

În schimb, Baldwin a făcut câteva comentarii despre Halyna, pe care a numit-o prietena sa.

„O femeie a murit. Era prietena mea. Când am ajuns în Santa Fe pentru filmări am fost cu ea la cină. Eram o echipă foarte unită când acest eveniment oribil a avut loc.”

Actorul a adăugat și faptul că este „foarte îngrijorat” pentru familia Halynei și că vorbește în mod constant cu soțul acesteia, Matthews. De asemenea, acesta s-a arătat profund iritat când unul dintre reporteri nu şi-a putut aminti prenumele lui Hutchins.

„Nu îi știi numele? Pe bune?!”, a spus Baldwin nervos.

Săptămâna trecută, în urma mai multor investigații, autoritățile din New Mexic au confirmat faptul că muniția folosită de Alec Baldwin pe platourile filmului Rust era una adevărată. În cadrul conferinței de presă, oamenii legii au precizat că glonțul care l-a rănit pe Joel Souza și a omorât-o pe Halyna Hutchins era real. În plus, șeriful Adan Mendoza a dezvăluit că pe platoul de filmare au fost găsite 500 de cartușe, fiind vorba despre un „amestec de cartușe oarbe, cartușe goale și muniție reală”.

„Vom stabili cum (această muniție reală) a ajuns pe platoul de filmare, de ce a fost acolo, pentru că nu ar fi trebuit să fie acolo”, a mai adăugat Mendoza.

În ceea ce privește o posibilă urmărire penală, procurorul din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies a declarat că „toate opțiunile sunt pe masă în acest moment” și „nimeni nu este exclus”.

Un membru al echipei a declarat pentru People că Hannah Gutierrez Reed, femeia de doar 24 de ani responsabilă de supravegherea armelor, dăduse deja semne de incompetență, lăsând armele împrăștiate și la îndemâna oricui.

„Nu de puține ori căruciorul pe care ținea armele era lăsar nesupravegheat… Am fost la alte filmări, unde oamenii țin la siguranță și sunt profesioniști și profesioniști. Nimeni nu mânuiește acele arme în afară de armurier, și acesta le ține încuiate… Ea le ținea pe o masă cu rotile, uneori nesupravegheate, unde oricine putea să le ia, să umble cu ele.”

El a ținut să precizeze că zvonurile potrivit cărora tânăra a înlocuit un armurier mai experimentat sunt false și că ea a fost cea care s-a ocupat de arme încă din prima zi de filmări.

Citește și:
Donald Trump Jr. vinde tricouri jignitoare la adresa lui Alec Baldwin

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people