Carti de colorat pentru adulti

Un fenomen ia amploare cu o viteza uluitoare: milioane de oameni din lumea intreaga redescopera magia cartilor de colorat! O binevenita intoarcere in copilarie, dar si o forma de evadare din cotidian.

Carti de colorat pentru adulti

Daca o sa arunci un ochi pe amazon, vei descoperi un fenomen interesant: cinci din primele 20 de titluri bestseller în acest moment sunt… carti de colorat pentru adulti. Da, se pare ca avem de-a face cu un val de popularitate neasteptata pentru o activitate rezervata pana nu demult copiilor. Insa cartile de colorat pentru adulti, spre deosebire de cele pentru copii, au desene mult mai elaborate, cu detalii minutioase, care te transpun in lumi serene. Si acesta este chiar principalul lor scop – caci, se pare, faptul de a te apleca asupra unui astfel de desen pentru a-l colora este un excelent antidot la stresul indus de ritmul intens in care se desfasoara viata noastra de zi cu zi.

Cele mai bine vandute autoare de astfel de lumi feerice au ajuns acum si in Romania. Editura Corint a dat tonul, la inceputul verii, publicand celebra „Millie Marottas Animal Kingdom (sub titlul „Millie Marotta ilustreaza Taramul viselor), care se afla în acest moment pe locul al doilea in topul vanzarilor pe amazon. Iar recent, Editura Litera a lansat doua titluri la fel de populare: „Gradina secreta si „Padurea fermecata, de Johanna Basford, carti traduse (daca putem spune asa) in 14 limbi si vandute in peste trei milioane de exemplare.

Detaliile desenelor create de cele doua autoare – reprezentand animale, pasari, insecte, plante si flori – te obliga sa te concentrezi cu adevarat la ceea ce ai de facut si, implicit, iti forteaza mintea sa se detaseze pentru un timp de navala de ganduri legate de existenta curenta. Cele doua autoare au astazi fani în lumea intreaga – de la parinti care au cumparat cartile pentru a colora alaturi de copiii lor la studenti care le folosesc pentru a se deconecta intre doua materii de studiu sau profesionisti vesnic ocupati care au nevoie din cand in cand sa se uite in alta parte decat pe ecranul computerului. E, pana la urma, un fel de meditatie, dublata si de un act de creatie, caci alegerea culorilor si tehnica de colorare iti apartin in totalitate. Iar rezultatul va fi, în final, opera ta. Aceasta este, de altfel, si parerea lui Millie Marotta: „Daca aceasta carte este, la inceput, una cu desenele mele, cand o veti fi terminat, va fi, datorita propriei voastre creativitati, intr-un mod unic si irepetabil, numai si numai a voastra. Asadar, sa cumparam creioane colorate si sa evadam, macar pentru putin timp, in lumi fermecate!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle