Un gest emoționant! Mamele refugiate din Ucraina au găsit cărucioare pentru copiii lor în Gara de Nord

În Gara de Nord din București au fost lăsate cărucioare pentru mamele refugiate din Ucraina. 

Un gest emoționant! Mamele refugiate din Ucraina au găsit cărucioare pentru copiii lor în Gara de Nord

Pe fondul războiului din Ucraina, mai multe persoane s-au mobilizat și au încercat să îi ajute pe refugiați. În acest context, în Gara de Nord din București au fost lăsate mai multe cărucioare pentru mamele refugiate. Acestea au fost donate și strânse într-o cameră amenajată special în Gara de Nord, după cum se poate observa și în imaginea publicată de Libertatea.

„În total, au fost 48 de cărucioare pentru copii. Dintre ele, doar cele pe care le-ați fotografiat au mai rămas. Cererea este foarte mare, majoritatea femeilor refugiate au părăsit Ucraina în grabă, cu o valiză și copiii de mână. Sau, pur și simplu, și-au ținut tot drumul bebelușii în brațe”, a precizat persoana care coordonează operațiunea din Gara de Nord pentru Libertatea. 

Un astfel de gest a fost făcut și în alte părți ale lumii. Spre exemplu, în Polonia, au fost lăsate în gară atât provizii, cât și cărucioare pentru femeile ucrainene și copiii lor. Fotograful Francesco Malavolta a realizat pe 3 martie o imagine în care apar mai multe cărucioare goale pe peronul gării din Przemysl, Polonia. Fotografia făcută de Francesco Malavolta a devenit virală în scurt timp.

El a adăugat pentru Fox News Digital faptul că imaginea a fost făcută la „gara Przemysl, unde unele mame din Polonia și [grupuri] lăsau cărucioare pentru mamele ucrainene care sosesc cu nou-născuți.”

Francesco Malavolta a declarat pentru Insider faptul că a fost impresionat de acest gest, mai cu seamă că multe dintre femei călătoreau fără soții lor care au rămas să lupte în război. 

„Ceea ce m-a impresionat înainte de a face fotografia a fost absența oamenilor din jur, în timp ce la doi metri distanță erau o mulțime de oameni. Părea suprarealist. M-am gândit atât la solidaritatea celor care aduceau cărucioarele, cât și la poveștile dramatice ale mamelor care fug de război.”

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Francesco Malavolta (@malavoltafrancesco)

Citește și:
Președintele Zelenski, discurs impresionant în fața parlamentarilor britanici. A citat celebrul discurs al lui Winston Churchill: „Vom lupta până la sfârșit'

Foto: Dumitru Angelescu pentru Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle